zasnežené fakty

Po odhrnutí snehu si vyhrnieme rukávy a zhrnieme ďalší týždeň.

Svetom letí bodovanie a odmeňovanie. Je jedno, či tankujete naftu, kupujete v modro-bielo-červenom reťazci kremžskú horčicu, alebo využívate služby mobilného operátora. Body v rôznych podobách, ako odmena za psiu vernosť, sú jednoducho "in". Téčko to, na rozdiel od konkurencie, s nimi vie, a aj to dáva najavo...zvláštnymi ponukami. Chcete svoju "fabku" HTP vymeniť za chutnú fiatku päťstovku? Ako hlási prijatá SMS, stačí obetovať 525 roky poctivo zbieraných bodíkov za virtuálny žreb a ste v hre. Kto nehrá, neprehrá. Navyše je koniec doplatkom pri využití klubovej ponuky, body sa dajú vyčerpať konečne do 100 % výšky hodnoty služieb či darčekov. Domovského operátora tak môžete vycicať do posledného nanocentu.

V rámci klesajúcich teplôt a sneženia špekuluje aj magenta, ako zapichnúť snehuliakovi bezbolestne mrkvu medzi oči. Síce nám chce iba dobre, ale to sa hovorilo aj o premiérovi. Večerné a nočné hovory do zblbnutia v domácej sieti zostávajú, pribudlo 10 000 klubových bodov na fiatky a dáždniky s ružovým logovaním. O tom, že čas sú peniaze, vás doslova presvedčí akciový mini paušálik Podľa seba 1+1 za desinu mesačne. Pokiaľ si vy, alebo vášmu srdcu (či inému orgánu) blízky človek uplatníte kupón do dvoch dní, nasledujúce tri mesiace pofrčíte na desatinovej cene. Ale pozor, po dvoch dňoch bude cena už len polovičná a po štyroch je celý benefit v pr...v háji. Téčko zrejme sklamane spozorovalo, že počet vydaných kupónov sa nerovnal počtu novooaktivovaných paušálov, takže rovnica 1+1 = 3 skončila na smetisku dejín. Plebejci potrebujú motiváciu v rýchlom konaní a magenta nových zákazníkov, nech podkúri jednotke. Nabudúce poprosíme o trochu prehľadnosti, bez použitia kalendára a stopiek.

Orindžáci nemajú ani body, ani facelift webu, ani obvyklú súťaž o káry. Ale zato najnovšie využijú megabajty v Österreichu za desinu. Pri najlacnejšej domácej variante Orange World 100 MB vás však dáta nad rámec vyjdú paradoxne X-krát drahšie, ako tie z Pandorfu. Alebo Viedne. Záleží len na tom, v ktorom outlete radi nakupujete. Surfovať lacnejšie v cudzine než doma je aké? No priblblé. Komu to vadí, nech si naleje 100%-ný pomarančový džús z diskontu a pozrie Eurosong. No vidíte, dejú sa aj horšie veci.

Kto má ešte pevnolinkové zmýšľanie, tvrdošijne ignoruje mobily a pokrok, isto využije aj oranžovú ponuku atakujúcu paušály T-Comu. Vyberie si každý, niektoré ceny "nad rámec" však peňaženku zabolia, pri pohľade na číslo 0,51 € / min. sa začína hanbiť aj Prima karta.

Ou-tú, v rámci hesla škrobov "čím menej - tým viac", vynovilo a sprehľadnilo svoju webku. Rubrika venovaná legendárnemu Petrovi K. nepribudla, ubudli iba bublinky. Po ukončení testovania v aerodynamickom tuneli, chemickom laboratóriu a na bobovej dráhe, spustí neskôr dokonca aj sekciu Moje O2. Tam nájdete všetko, čo doteraz na predajni. Až na tie baby.

Jednu vec však musíme naším operátorom s úctivou poklonou uznať. Menšia aférka okolo spoplatenia krízovej linky 159 bola trošku zbytočná. Podľa právnej analýzy Telekomunikačného úradu minimálne od roku 1998 záležalo výhradne na telekomunikačných operátoroch, či volania na číslo 159 spoplatnia. Obecná polícia je navyše zriadená iba v 6 % obcí, zvyšných 94 percent ovláda zrejme mocná ruka podsvetia. Szia mafia! A že tých pár telefonátov pôjde aj bez kreditu, je vlastne iba ústretový krok našich operátorov. Tak, a pozitíva sme vyčerpali.

Vedúci je razantný tvor, ktorý sa už viac nemohol pozerať na názorovú impotenciu niektorých diskutujúcich, takže sa rozhodol svojsky šíriť osvetu. Vysvetliť princíp fungovania prepojovacích poplatkov na jednoduchom príklade s mestami A, B a korunovým mýtom, chce určite kopec 3D predstavivosti a dve chladené dvanástky k tomu. Ale je to určite lepšie, než vysvetľovať potomstvu, že ten bocian s dlhým zobákom fakt dokáže divy.

Dosť bolo úvah, medzitým napadlo zase 20 centi mokrého snehu. Na snehuliaka a klzák ideálne. Ja sa aj tak viacej teším na letnú ponuku telefónov.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu