Symbian: Kinoma Play - centrum multimédií

Nedávno sa mi dostala do rúk zaujímavá aplikácia na otestovanie. Kinoma Play je program, ktorý zlučuje všetky potrebné multimediálne prehrávače a prehliadače, a tak som sa rozhodol tento program vyskúšať. Trojmegabajtový inštalačný súbor bol stiahnutý za niekoľko sekúnd, inštalácia prebehla bez problémov, program sa okamžite spustil. Po zadaní licenčného kódu sa mi sprístupnila graficky jednoduchá a intuitívna aplikácia.

fotkafotka

Domácu obrazovku Kinoma Play tvoria zástupcovia miniaplikácií v rozložení 4 x 3 ikony. Celé prostredie je prehľadné, takže by sa nemalo stať, že v aplikácii zablúdite. Poradie ikon môžete meniť, takisto aj určovať, ktoré miniaplikácie budete využívať. Kinomu Play som testoval na Nokii E71, ktorá nemá práve najsilnejší procesor, no program bežal svižne. Musím však spomenúť, že sa pri prezeraní YouTube videí neraz zasekol a automaticky vypol. V štandardnom rozložení ikon sa v hornej lište nachádza prehliadač fotografií, hudobný prehrávač, videoprehrávač a súborový manažér. Zvyšok tvorí jednoduchý internetový vyhľadávač, história prezretých súborov, sekcia "obľúbené" a niekoľko klientov sociálnych sietí a podobných populárnych stránok.

fotkafotkafotka

Prehliadač obrázkov dokáže zobraziť fotografie formou zoznamu alebo miniatúr. Prezeranie nepatrí k najrýchlejším, no zapríčiňuje to najmä načítavanie veľkých fotografií. Pri obrázkoch do veľkosti 1 Mpix je načítavanie plynulé. Škoda, že Kinoma Play, rovnako ako zabudovaná galéria v Nokii, ignoruje rozloženie fotografií do priečinkov. Svoje fotografie si môžete nechať zoradiť podľa viacerých faktorov, odosielať ich prostredníctvom mailov či na sociálne siete alebo mazať ich. Podobné možnosti ponúkajú aj prehrávač hudby či videa. Čo ma príjemne prekvapilo je, že oba prehrávače majú prispôsobiteľný ekvalizér (pri hudobnom nastavujete basy a výšky, pri videu kontrast a jas).

fotkafotkafotka

Ďalšou miniaplikáciou v poradí je, už vyššie spomínaný, internetový vyhľadávač. Ten dokáže vyhľadať súbory na rôznych známych serveroch ako Google Images, Flickr, Bing Images, Last.fm, Picasa, Twitter, US Radio, SHOUTcast či YouTube. V sekcii History môžete vidieť naposledy prehliadané súbory, či už z pamäte alebo internetu. Zvyšok výbavy Kinoma Play tvoria miniklienti rôznych internetových služieb. Nechýba jednoduchá Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, Picasa či Last.fm aplikácia. Tie dopĺňa RSS čítačka, internetové rádio Live365, SHOUTcast či aplikácie Audible, Box.net, iDisk či Orb. Služby posledných menovaných sú pre mňa neznáme, preto som ich ani nemohol opísať.

fotkafotkafotka

Kinoma Play je aplikácia, ktorá je náročnejšia na pamäť RAM (až 12 MB), no každopádne stojí za to. V mojom telefóne plnohodnotne nahradila zabudovanú galériu. Páči sa mi, že aplikácia spája všetko užitočné čo dnes pomerne často používam. Nevýhodou, ktorá je však na Slovensku pre mnohých podstatná, je cena aplikácie, ktorá je 29,99 $ (cca 22 €). Ak sa vám aplikácia zapáčila, no nemáte mobil s operačným systémom Symbian, nezúfajte, Kinoma Play je dostupná aj pre aparáty s Windows Mobile. Viac na produktovej stránke výrobcu.

fotkafotkafotka

Nasledujúce video vám lepšie priblíži fungovanie aplikácie:

Produktová stránka: Kinoma Play

Diskusia k článku:

Začať diskusiu