WM seriál: Kinoma Play

Kinoma Play je program v platenej aj bezplatnej verzii určený na prezeranie fotografií, filmov, počúvanie hudby... Kinoma Play je akési multimediálne centrum. Ponúka dokonca sťahovanie aplikácií z "Kinoma Play app store". Časť Video neslúži len na prezeranie videí, ale aj sledovanie správ Reuters či pozorovanie detí alebo majetku na vzdialenej webovej kamere. Pomocou aplikácie Kinoma Producer a TiVo Desktop môžete skonvertovať videá a filmy do menšej podoby. Kinoma Play má neuveriteľné množstvo možností, ktoré sa len ťažko dajú opísať na niekoľko riadkov.

Program bol testovaný na zariadení HTC Touch 2 s Windows Mobile 6.5 Professional, 528 MHz CPU a 256 MB RAM.

Inštalačný súbor Kinoma Play má veľkosť asi 3 MB. Samotná inštalácia bola rýchla a hneď po jej skončení sa program automaticky spustil. Potom budete vyzvaní na zadanie licenčného kľúča. Po jeho zadaní a súhlase s podmienkami vás uvíta domáca obrazovka programu, ktorá je riešená podobne ako menu v zariadeniach od Apple.

kinomakinomaDomáca obrazovka a presun po nej do strany

Hlavná obrazovka pozostáva z hornej lišty, v ktorej nájdete informácie o tom, v ktorej časti aplikácii sa nachádzate, o stave akumulátoru vášho zariadenia a kvalite signálu. Potom už nasleduje maticové menu, ktoré sa skladá z dvoch častí. Pod ním je spodná lišta, ktorá plní informatívnu funkciu. Vľavo vidíte aktuálne prehrávaný súbor, v strede vidíte, na ktorej obrazovke sa nachádzate a v pravo je položka menu.

kinomaPrehliadač fotiek a obrázkov

Vstavaný prehliadač obrázkov, ponúka len zakládné funkcie a ničím výnimočným neohúril, ale na prehliadanie fotiek bohate stačí. Mne osobne na ňom vadilo zdĺhavé načítavanie pri listovaní obrázkami.

Hudboný prehávač je už iná káva. Môžete si vybrať ako chcete prehávať hudbu, či postupne - kliknete na ľubovoľnú pesničku a prehrávač prehráva pesničky postupne za sebou - alebo ťuknete na shuffle a pesničky budete počúvať v náhodnom poradí. Medzi pesničkami sa môžete posúvať buď dotykom šípky späť, alebo pohybom prsta sprava doľava, prípadne symbolmi. Tak isto môžete ľubovolne narábať s bežcom počas prehávania.

kinomakinomaVýber prehrávania a výber pesničky aj módu prehrávania

kinomakinomaPrehávanie skladby a prehrávanie na pozadí programu

Trošku sklamaním bol pre mňa ekvalizér, v ktorom si môžete nastaviť len výšky a hĺbky plus balanc medzi pravým a ľavým slúchadlom. Samozrejmá je regulácia hlasitosti, stačí, keď sa budete prstom pohybovať zdola nahor alebo naopak.

kinomaMenu nastavení počas prehrávania

Prehrávanie prebieha bez problémov aj na pozadí, kľudne majte zariadenie v úspornom režime a prehrávač hrá ďalej. To osobne považujem za veľké plus. Iné prehrávače prestali prehrávať, hneď po vypnutí displeja.

kinomaNastavenia basov a výšok...

Prehrávanie videa bolo svižné a plynulé. Počas skúšania som nezaznamenal sekanie, alebo iné neduhy. Po vybratí videa, sa automaticky obraz natočí do horizontálnej polohy.

Možnosti narábania s videom sú podobné ako s prehrávaním hudby. Tak isto môžete mať video na pozadí a popri tom si môžete "odskočiť" na facebook.

kinomakinomaPrehrávanie videa a prehrávanie videa na pozadí programu

Ďaľšími možnosťami sú, ako som už vyššie spomenul, prístup na Facebook, Twitter, tak isto si môžete pozriet videa na Youtube. Pre fanúšikov Apple, je tu aj prístup na iDisk. Môžete si vybrať jedno zo stoviek internetových rádii cez SHOUTcast, alebo len tak si môžete čítať novinky na vašich oblúbených stránkach cez vstavaný RSS čitačku. Alebo si môžete doinštalovať ďaľšie aplikácie.

kinomakinomakinomaVstavaný Youtube prehávač, prihlásenie na Facebook a výber z ďalších doplnkových aplikácií.

Záver:

Dva týždne plnohodnotného využívania Kinoma Play, stáli za to. Za necelých 28 eur dostanete dobre vybavenú aplikáciu, ktorá má z každého rožku trošku - prehliadač obrázkov, prehrávanie hudby aj videa, prístup do sociálnych sietí, atď. Je to také malé multimediálne centrum. Autori by mohli zapracovať na rýchejšom prehliadaní obrázkov a možnostiach ekvalizéra.

Veľké plus dávam tvorcom, za bezplatný variant plateného programu, v ktorom ale musíte počítať s určitými obmedzeniami.

Produktová stránka: www.kinomaplay.com

Free download: Kinoma FreePlay

Platený download: Kinoma Play

Pravidelný WM seriál vzniká aj vďaka spoločnosti HTC, ktorá redakcii zapožičala zariadenie HTC Touch2.

Všetky diely WM seriálu venovanému zariadeniam Windows Phone a aplikáciam pre ne, nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu