Orange: zvýšenie rýchlosti HSDPA na 14,4 Mbps, iba pre MOI Premium

Spoločnosť Orange dnes na tlačovej konferencii predstavila zrýchlenie prenosovej rýchlosti svojej 3G siete. Od dnešného dňa tak zákazníci budú môcť sťahovať rýchlosťou až 14,4 Mbps (cca 1,75 MB/s). Download 14,4 Mbps je však len teoretickou hodnotou, v praxi môžete počítať s rýchlosťou 1,5-krát vyššou než dosahujete dnes (so 7,2 Mbps modemami). Maximum, ktoré môžete dosiahnuť pri ideálnych podmienkach je okolo 10 - 10,5 Mbps.

Podľa Orangeu prinesie zrýchlenie 3G siete väčší užívateľský komfort pre všetkých zákazníkov, no skutočne rýchlejší internet si užijú iba zákazníci s mesačným programom Mobilný Orange Internet Premium. Orange totiž rýchlosť 14,4 Mbps neponúkol zákazníkom s ostatnými dátovými programami. Používatelia programov Internet na doma, Orange World či Mobilný Orange Internet Štart a Klasik si budú musieť naďalej vystačiť s rýchlosťami 3,6/7,2 Mbps. Pocítiť by však mali lepší chod siete, najmä v problematických hodinách.

Zákazníci MOI Premium majú zrýchlenie prenosovej rýchlosti aktivované automaticky, stačí si zakúpiť modem s podporou rýchlejšieho HSDPA, zasunúť SIM kartu a začať surfovať. K programu MOI Premium ponúka Orange aj akciový modem Huawei E182, ktorý podporuje rýchlosť 14,4 Mbps, za cenu 1 €.

Na novú rýchlosť je pripravená už približne polovica všetkých základňových staníc. Orange plánuje zvýšiť rýchlosť na zvyšných staniciach do augusta 2010.

Orange tiež ponúka benefity zákazníkom, ktorí si aktivujú Paušál Snov v kombinácii s niektorým z balíkov MOI, Internetu na doma alebo Denným internetom. Získať môžete buď zľavu na mobilný telefón až do výšky 50 € alebo 30 minút volaní do všetkých sietí navyše k paušálu na celé dva roky.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu