Víťazné video z Vivazu zo stretka Fony.sk

Písal sa 16. apríl a my sme vyhlásili súťaž o 5 bezplatných pobytov na stretnutí aktívnych čitateľov a prispievateľov Fony.sk, tzv. stretku.

Tie robíme dvakrát ročne, tentoraz sme ho však chceli sprístupniť aj menej solventným, resp. menej odvážnym čitateľom. Podarilo sa. Viacero z vás poslalo odpovede na súťažné otázky a my sme 20. apríla na základe vami napísaných dôvodov vybrali aj vylosovali piatich šťastlivcov.

Stretko sa vydarilo, bolo krásne počasie, výborná partia. K tomu všetkému nás v sobotu poobede čakala plánovaná súťaž so Sony Ericssonom o nové smartfóny Sony Ericsson Vivaz™. Tento model ako jediný mobilný telefón na trhu totiž natáča HD video s preostrovaním obrazu aj počas záznamu.

RECENZIA: Sony Ericsson Vivaz

Štyri náhodne vylosované tímy, štvorice, si v piatok vybrali obľúbený film, ktorý mali nasledujúci deň v priebehu 60 sekúnd pomocou Sony Ericssonu Vivaz™ parodovať. Keďže víťazných telefónov bolo päť, od začiatku bolo všetkým známe, že štyria autori najpopulárnejšieho videa získajú štyri Vivazy a jeden zo skupiny autorov videa druhého v poradí získa piaty kus.

Všetky skupiny sa v sobotu poobede pustili do práce, čo je zrejme zo série fotografií v článku Hlasujte za súťažné videá zo stretka Fony.sk!

V pondelok po Stretku bolo spustené hlasovanie za najlepšie video na Facebook stránke Sony Ericsson Slovakia.

1. miesto - 522 hlasov: súťažné video č. 3: Dědictví

(VÍŤAZ VEREJNÉHO HLASOVANIA!)

Asi pre nikoho nie je prekvapením, že v súťaži bola dôležitá nielen kvalita videa, ale aj nasledovná aktivita jeho autorov na stránkach Facebooku. Treba však dodať, že tvorba tohto videa nebola braná na ľahkú váhu. V priebehu dvoch hodín vyčlenených na prípravu nastal nečakaný technický problém a autori museli narýchlo video kompletne pretvoriť. Tiež treba podotknúť, že toto video bolo vytvorené ako súvislá nahrávka s použitím funkcie pauza, a teda spolu s druhým videom v poradí najlepšie ukazuje, čo sa dá vytvoriť s Vivazom bez použitia počítača.

2. miesto - 451 hlasov: súťažné video č. 2: Winnetou

(TIP REDAKCIE!)

Toto video asi najlepšie ukázalo, čo dokáže partia ľudí vytvoriť za dve hodiny pomocou moderného mobilného telefónu. Skupina vytvorila súvislé video prerušené len pauzami v rámci funkcie nahrávanie videa. Na videu jasne vidno nielen premyslený scenár, ale aj zvukové efekty či zmenu zaostrenia v rámci jediného záznamu.

3. miesto - 321 hlasov: Stretnutie Fony.sk - súťažné video č. 1: Dědictví

Vedeli ste, že Bohuš v skutočnosti pochádza zo Zázrivej, a že to nie je len taká vymyslená postava? V tomto videu autori natočili niekoľko záberov, ktoré boli v počítači dodatočne spojené. Žiadne ďalšie úpravy robené neboli.

4. miesto - 189 hlasov: súťažné video č. 4: Titanic

Autori posledného videa do tvorby zakomponovali aj poriadnu dávku humoru. "Východňársky Titanyk" pravdepodobne stratil množstvo bodov kvôli slabej aktivite autorov na Facebooku, to však nemení nič na jeho vtipe. Aj v tomto videu autori natočili niekoľko záberov, ktoré boli následne v počítači spojené. Žiadne ďalšie úpravy robené neboli.

Komentár

V prvom rade treba poznamenať, že Stretko sa nieslo vo veľmi príjemnom duchu. Pozitívni ľudia, najnovšie mobilné telefóny, krásne počasie... V prípade videí si dovolím vyzdvihnúť jedno dobre známe klišé: Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. A práve všetci účastníci Stretka dokázali, čo sa dá za dve hodiny vytvoriť jedným moderným mobilným telefónom. Oplatilo sa. Na videách sa budeme zabávať ešte dlho.

Víťazom, štyrom autorom prvého videa - Michaele, Petrovi, Martinovi a Tomášovi - gratulujeme! A ako sme sľúbili, piaty Vivaz vyhráva jeden vylosovaný autor druhého videa v poradí. A tým sa stala...chvíľku napätia...Lucia!

Všetko nakoniec dobre dopadlo a my veríme, že budete osvetu záznamu videa mobilným telefónom šíriť ďalej. Videá sú to vydarené, pošlite ich aj svojim známym!

Dovidenia na ďalšom stretku!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu