smajlíkový flat

Vonku zúrila nedávno kosa ako v severnom Laponsku a Telekom pritom veselo v utorok otvorí bratislavskú Magio beach. Baby, jahodové cornetto, sandále, pohoda a tri vétriesky piesku. Na východe letí piesok tiež. Vo vreciach. Smutný paradox oddeľujúci dva konce Slovenska.

Pre niekoho kontroverznú službu - informácie o dostupnosti volaného - spustila aj trhová jednotka. Ružová konkurencia má náskok dva roky, ou-tú beží opačným smerom. Je aktivovaná bezplatne a automaticky, čo u niekoho môže vyvolať pocit neuveriteľného zásahu do súkromia, rovnajúci sa skrytej kamere v záchodovej mise. Ale nó...neberte to tak tragicky. Kto bude chcieť, bude vás mať pod kontrolou tak či tak. Napríklad pomocou potvrdenia o doručení SMS. Pribudli tiež nové fóny, na kúpu ktorých využijete aj tie otravné červenkasté drobné mince v peňaženke. Najnižšie cenovky totiž opustili sumu jedného eura a píšu sa ako "nula celých nula niečo". Paráda, zlacnenie! Aspoň nejaká dobrá správa po vytriezvení z nedávneho oranžového zlacňovania. Schválne - skúste ísť do najoranžovejšej predajne vo vašom meste a vypýtať si garantovane najvýhodnejšiu ponuku. Ak na vás krásavica vo vyžehlenej blúzke otočí monitor s výsledkom Paušál Štart, zožeriem svoje ponožky. Alebo radšej nie. Síce teraz neviem, čo nám skutočne Orange garantuje, ale ja vám garantujem, že sa štartovacieho paušálu z úst vysmiatej fešandy len tak ľahko nedočkáte.

Používateľ má Paušál 60, priemerne zaplatil za 68 minút prevažne do siete Orange, 45 SMS-iek a mobil Nokia 6120 classic mesačne 20,91 €. S paušálom Štart by za hovory zaplatil 8,16 eur, za SMS-ky 2,70 eur a za ušetrených 10 eur mesačne si za dva roky našetrí na približne 240-eurový mobil. Hádajte, čo mu poradí garantovane najvýhodnejší oranžový systém. 10 000 minút víkendových volaní do Orangeu, 100 minút do všetkých sietí a 70 správ za 21,30 €. Výhodné, že?

Michal vie, že nebude večne mladý ako Gott, preto preventívne otestoval mobil, ktorým babenky neobalamutíte ani omylom. Vlastne, možno babenku z otcovej strany. Aligátor sa však už pomaly stáva spoľahlivou klasikou pre všetkých, ktorých viac ako megapixely zaujíma FM rádio s naladenou Reginou a všemocné SOS tlačidlo. Rovných 80 kusov tohto jednoduchého fóniku sa vyrovná hodnotou základnému modelu Ascent od snobskej značky Vertu. Špičkové materiály, perfektné spracovanie konštrukcie a k tomu minimum technických noviniek. I tak še dá.

Keď už sme na tom východe. Obrovské škody napáchal požiar v základňovej stanici mobilného operátora v katastri Košickej Belej. Požiar nevznikol náhodou, a ani samovznietením. V pondelok v noci neznámy "dobrák" poškodil plot, dostal sa dnu a následne škrtol zápalkami. Alebo zapalovačom. Poškodením technologického zariadenia stanice spôsobil škodu dvanásť Ascentov, alebo 50 tisíc eur. Tú teda zaplatíme všetci. Žeby útok konkurencie? Polícia sa momentálne snaží nájsť na mieste činu šupky z pomarančov, ružové spodky alebo aspoň nejaký kyslík.

Podľa pozitívnych reakcií máte asi radi prehľady, už len z toho dôvodu, že sú prehľadné. Veď ako inak. Tentokrát ide o fóny obdarené Androidom a maximálnou cenovkou päť stoviek. Lukratívnosť spomínaného operačného systému stúpla aj oficiálnym predstavením novej verzie 2.2 Froyo. Tá je samozrejme lepšia než tá doterajšia, ale zároveň zaručene horšia než tá, ktorá príde po nej.

A teraz zbystrite pozornosť! Kniha tvárí má už aj svoju bezplatnú mobilnú verziu. Síce iba v nahej textovej podobe, ale operátori z vás za ňu nevytiahnu ani nanocent. A ktorí? No, trebárs tí v Hondurase, Rwande alebo aj v nami obľúbenom Grécku. Slovenskí zatiaľ na zozname nie sú, ale ako vieme, umelo vytvorený význam fejsbúku je nevypočitateľný. Je jasné, že viacerí surferi ani pod hrozbou spoplatnenia dát neodolajú kliknutiu na tú krásnu fotku susedovho včerajšieho obeda a Zdenovej novej kozy. To operátorom predsa len prinesie aspoň nejaký ten finančný úžitok.

Na rodnej hrudi sa dáta počítajú veru poctivo, no suma 5 eur za 1500 mega veľmi nezabolí. Stačí sa chcieť pozerať na svet dva roky cez ružové okuliare. Kto sa nechce viazať, môže si akurát tak pískať pred obecným úradom.

Asi ste si v médiach všimli, že najväčší slovenský repový king je šťastný a robí smajlíka. Eurá od magenty mu zrejme stáli za odhodenie drsnej masky. A vy ešte nemáte na úsmevy flat-ový paušál? Aktivácia je bez repy, nezištne a zadarmo. Skúste ho aspoň dnes aj vy. Takto :)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu