WM seriál: mix aplikácií č. 2

Tento týždeň prinášame ďalší mix aplikácií. Dnes vám predstavíme aplikácie na čistenie RAM, premenovávanie MP3 skladieb, kreslenie či písanie poznámok.

Aplikácie boli testované na zariadení HTC Touch 2 s Windows Mobile 6.5 Professional, 528 MHz CPU a 256 MB RAM.

cleanRAM v2.2 (RAM Cleaner)

Aplikácia typu "must have". Jej dôležitosť narastá najmä keď má vaše zariadenie 128 MB pamäte RAM a menej. Veľkosť inštalačného súboru zaberá 666 kB. Po nainštalovaní nájdete v položke Štart dve ikony: cleanRAM a clenRAM Config. Kliknutím na ikonu cleanRAM spustíte čistenie RAM, kliknutím na cleanRAM Config spustíte nastavenia aplikácie. Ako prvé odporúčam ísť do položky Menu - Settings a nastaviť si jazyk na Slovak. Zavrite aplikáciu a znova ju spustite. Po tomto úkone bude aplikácia na nás "hovoriť" po slovensky.

A čo vlastne aplikácia ponúka? Čistenie RAM, a to v troch stupňoch + jeden vlastný, v ktorom si nastavíte čo sa má zatvárať a čo nie. Aplikácia taktiež ponúka aj integráciu do HTC Sense, Touch Flo 2D/3D a ďalšie. V skratke, ide o veľmi nápomocnú aplikáciu, hlavne pre staršie zariadenia. Hlavnou výhodou je to, že cleanRAM je poskytovaný bezplatne. Pravdaže existujú aj iní správcovia pamäte RAM, ale buď majú nepotrebné funkcie alebo sú integrovaní do externej aplikácie a RAM až tak dobre nevyčistia.

ramramramHlavná obrazovka aplikácie, pokročilé nastavenia a menu aplikácie

Produktová stránka: www.htcaddicts.com/

Free download: cleanRAM (cleanRAM)

MP3 Tag Editor

Vadia vám chybné názvy vašich skladieb? Chcete to zmeniť a nemáte poruke počítač s potrebným programom? V tom prípade vám odporúčame aplikáciu od užívateľa s nickom Virgilp na premenovávanie MP3 súborov priamo v telefóne. Pre úspešný chod aplikácie je nutné mať nainštalovaný .NET Compact Framework 3.5 a operačný systém Windows Mobile 5 a vyšší. A ako zmeniť tagy v MP3? Nasledovným spôsobom: Menu - Open File, potom už zostáva nájsť danú mp3, prepísať či dopísať údaje a nakoniec uložiť.

tag01tagHlavná obrazovka aplikácie a menu aplikácie

Free download: MP3 Tag Editor (freeware)

Paint Now Mobile v1.20

Skicár (Paint) na stolných Windows je najjednoduchší editor obrázkov, no vo Windows Mobile by ste tento program hľadali márne. Na internete sa však objavila aplikácia, ktorá sa snaží zaplniť túto dieru.

Čo všetko mobilná verzia vlastne dokáže? Tešiť sa môžete na úpravu obrázkov, kreslenie, zmenu veľkosti obrázku, písanie a veľa ďalších funkcií. V režime kreslenia môžete využiť prst aj stylus.

Hlavnou výhodou aplikácie je, že jú stiahnete bezplatne. Na beh aplikácie musíte mať nainštalovaný .NET Compact Framework 3.5.

nownownowHlavná obrazovka aplikácie, voľby kreslenia a menu aplikácie

Free download: Paint Now Mobile v1.10 (freeware)

MyNote - 2.6.0.0

Dnešným posledným kúskom z nášho výberu je tzv. "debilníček" - teda aplikácia vhodná pre tých, ktorí často zabúdajú. Poznámky môžete zadávať len ručne, tlačidlo na aktiváciu softvérovej klávesnice som nenašiel. Aplikácia, čo sa týka ovládania, je intuitívna. Šípkami prechádzate medzi jednotlivými poznámkami, pomocou znaku pera si meníte hrúbku čiary a nechýba ani guma či zmena farby pera. Pomocou tlačidla si môžete jednoducho aktivovať aj riadky/mriežku pre jednoduchšiu orientáciu v riadkoch. Výhodou aplikácie je posielanie súborov cez Bluetooth. MyNote je jednoduchá, no vydarená aplikácia na ukladanie poznámok.

notenotenoteHlavná obrazovka aplikácie, voľba farieb a riadkovania/mriežkovania

Produktová stránka: www.mylostblog.altervista.org/

Free download: MyNote - 2.6.0.0 (freeware)

Stiahnite si: .NET Compact Framework 3.5 Redistributable (freeware)

Pravidelný WM seriál vzniká aj vďaka spoločnosti HTC, ktorá redakcii zapožičala zariadenie HTC Touch2.

Všetky diely WM seriálu venovanému zariadeniam Windows Phone a aplikáciam pre ne, nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu