Rozlúčka s jarou

Vedúci to zase raz nestihol a zo soboty je nedeľa. Vadí? Určite nie.

Teplo strieda dážď, ľavicu pravica a jablkovú trojku štvorka. Dva týždne zmien sú za nami, očista večne nespokojnej mobilnej duše čaká o pár riadkov nižšie.

Nokia pribaľuje k svojím fónom držiaky a autonabíjačky, veď už 10 miliónov plebejcov nachádza správne ulice a mestá vďaka ich mapám. To všetko akože bezplatne, čomu samozrejme neverte. Ešte by to chcelo k cestovaniu nejakú tú KPZ, ktorú ocenia najmä znalci Foglarových kníh a túlavé povahy.

Ou-tú nemá stále dosť financií na rozhadzovanie, ale má aspoň dobré srdce a neprefajčené pľúca. Obyvatelia zasiahnutí povodňami získajú na dva mesiace 50% zľavu na volania, prípadne 5x kredit navyše po každom dobití. Keď neprší, aspoň kvapká. Orindžáci pre zmenu zaslali viac než 100 tisíc SMS správ v rámci mobilnej finančnej zbierky. Na pomoc poškodeným obyvateľom tak poputuje minimálne 200 000 eur. Ak si naozaj nájdu správneho adresáta, potešia asi viac než kredit. V úzadí s pomocou nezostali ani ružoví bratia T-Com a T-Mobile, takže po dlhej dobe musíme svorne pochváliť celú svätú trojicu. Len škoda, že k tomu muselo dôjsť. Príroda je skrátka nevyspytateľná skoro ako akciová ponuka mobilného operátora.

Magenta je opäť v niečom prvá, tentokrát však ponúka iba drobnosť. Mini SIM kartu. V skutočnosti je to Micro SIM, marketing sa nezaprie. Pripomína mi to 4G internet cez kábel. Micro / Mini SIM využijete zatiaľ v nových produktoch Apple, čo v nás trochu evokuje lyžovanie na púšti. Zatiaľ.

Prichádzajúce leto je neklamným spúšťačom akcií Róma s titulom na konci. V ružovom rómingu plus dostanete zadarmo 30 minút prijatých hovorov v dovolenkových destináciach. To nie je zlé... Po prevolanej tridsiatke sa však pripravte na drahšie hovory a SMS-ky. Navyše, deaktivácia je možná až po štvrťroku. Program sa teda oplatí iba na jednorázové dovolenkové použitie, ďalšia návšteva hoci aj susedných štátov vám následne otvorí oči a peňaženku. Lacnejšie si zavoláte iba na typickej slovenskej Malte, prípadne na Duchonke pred zeleným Tesco stanom.

A tam sa okrem Šariša zíde čo? No predsa solárna nabíjačka! Náš fórumový nezmar Atlis, obľubujúci afgánske slnko a poľské more, si z Kábulu okrem skalpov dvoch Talibancov doniesol aj Mayu KA505A. Zbytočne negooglite, odpoveď nájdete v našom fóre. Prezradíme len, že za 25 dolárov to svieti, hrá, dobíja a zahanbene skrýva nápis Made in China.

Mimochodom, na skutočný mobilný trón zasadol Artuš IV. Jablčný, aby mohol opäť vládnuť svojou mocnou a pevnou rukou. Pomáhať mu pri tom bude sietnicový displej, HD video, 9 mm hrúbky a bohovský imidž. O cene sa nebavme, za striebornú hviezdu na kapote aute dáte predsa tiež viac než za francúzsky kosoštvorec. Navyše, za prvý deň predpredaja si jonatánku objednalo 600 000 amíkov, čo je adekvátne ich povahe a vymakanému marketingu.

Sony Ericsson po prekonaní klinickej smrti vypustil na trh ďalšie modely, skalní môžu bez obáv ich mená nahlásiť potomkom na matrike. Cyril Cedar alebo Ján Yendo.

Mišo otestoval oranžovo brandovaný Boston s Androidom. Vraj je dobrý, ale iba za euro. Ach, tá dnešná mládež! Ak nedáte pätstokrát viac za HTC HD2, prečítajte si aspoň jeho recenziu. A to sme ešte zabudli na Samsung Wave, ktorý je prvým telefónom s novým operačným systémom Bada v našej milovanej zemi. K nemu prirátajte ďalšie štyri nové modely a slovo "kríza" definitívne vyčiarknite zo svojho slovníka. Aby nebolo tých fónov dosť, tak svoje miestočko na mobilnom trhu si chce nájsť aj taiwanský Acer. Uvedené modely nie sú ničím výnimočné, takže to bude naozaj boj o koryto, aký poznáme aj z národnej rady.

Jar sa teda lúči pomerne kľudne. Zajtra tu už máme leto. Slnko, voda, ženy...alebo skôr mraky, dážď a zima? Uvidíme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu