O2: flat program O2 Moja Firma

O2 dnes predstavilo nový hlasový program pre podnikateľov a firmy. S tým sa už spájajú aj nové vlastnosti ako viazanosť, zľava na mobilný telefón či služba Exchange.

Ponuka súvisí s IČO, resp. so živnostenským listom, bez ktorého O2 Moja firma jednoducho nedostanete.

"Produkt O2 Moja Firma je zameraný na živnostníkov a malé a stredné firmy. Našim zákazníkom z radov podnikateľov tak prinášame výhody, ktoré sú pre nich skutočne užitočné. Automatická optimalizácia ceny volaní zaručuje, že čím viac zákazník volá, tým menej zaplatí za minútu volania. 55-eurový cenový strop je zasa maximum, ktoré zákazník mesačne zaplatí za volania do všetkých mobilných a pevných sietí na Slovensku a zo Slovenska do Českej republiky. Navyše sme pripravili aj atraktívne zľavy na mobilné telefóny, zľavy na doplnkové služby, zľavy na výslednú sumu faktúr a samozrejme špeciálnu starostlivosť už od jednej SIM karty," uviedol John McGuigan, generálny riaditeľ spoločnosti Telefónica O2 Slovakia.

Stručne:

- len pre podnikateľov (držiteľov IČO),

- za hovory do slovenských a českých sietí nezaplatíte nikdy viac než 55 eur mesačne,

- viazanosť od 6 do 24 mesiacov,

- minimálny mesačný obrat 25 eur (bez DPH),

- rôzne zľavy na telefóny a služby pri rôznych formách záväzku a vami stanoveného minimálneho mesačného obratu,

- do 8. októbra za prvé fakturačné obdobie platíte len 1 euro.

O2 Moja Firma má mesačný cenový strop 55 eur s DPH.

Ceny hovorov:

0 až 99,99 min. - 0,12 eur / min.

100 až 299,99 min. - 0,10 eur / min.

300 a viac minút - 0,08 eur / min.

Takže ak prevoláte viac než približne 689 minút v danom fakturačnom období, za hovory už neplatíte.

Ak prevoláte 298 minút, je cena každej minúty 0,10 eura, čo znamená celkový poplatok 29,80 eur. Ak pretelefonujete 302 minút, cena každej minúty je 0,08 eur, čo znamená celkovú sumu 24,16 eur.

Spodná hranica, teda poplatok, ktorý vám O2 naúčtuje s programom O2 Moja Firma vždy, je 25 eur bez DPH, čo bude čoskoro (pri 20 % dani) už rovných 30 eur. Do toho sa zahŕňa aj poplatok za O2 Data neobmedzene a ďalšie balíčky a platí to súhrnne pre všetky SIM karty napísané na dané IČO.

Netreba sa však pozerať len na celkovú sumu minút, od ktorej voláte "zadarmo", ale aj na odmeňovanie tých, ktorí prevolajú viac nižšou minútovou cenou.

Tarifikácia za hovory je sekundová od prvej sekundy a hovor môže byť z technických dôvodov po 30. minúte ukončený.

Cieľom O2 je výrazná podpora malých a stredných podnikateľov. Nešokovať ich vysokými faktúrami za hovory. Aj bez špeciálnej biznis ponuky získal O2 Fér 7,9 % zákazníkov zo segmentu živnostníkov a malých firiem.

O2 opäť poukázal na diskrimináciu malých podnikateľov, neflexibilitu, neprehľadnosť cenníkov a vysoké ceny konkurencie. Práve tomuto sa chce O2 vyhnúť.

Preto O2 zavádza rovnakú cenu hovorov a SMS-iek nielen v rámci slovenských sietí, ale aj do Českej republiky.

Do 8. októbra si môžete kúpiť O2 Moja firma s jedným výhodným bonusom - prvým fakturačným obdobím za 1 euro. Aby si mohol podnikateľ nový program vyskúsať.

O2 ponúka rovnakú staostlivosť o zákazníka s jednou i desiatkami SIM kariet.

Viazanosť je voliteľná, minimálne však 6 mesiacov. O2 sa prekvapivo nechalo počuť, že firemní zákazníci s viazanosťou na Slovensku problém nemajú. To je rétorika odlišná od tej, ktorú sme počúvali doteraz.

V ponuke budú aj doplnkové balíčky. 100 SMS a MMS do SR a ČR stojí 5 eur. O2 Data neobmedzene majú tiež štandardnú cenu 6 eur. Mojim trom je služba pre neobmedzené volania na tri O2 čísla za 6 eur mesačne dostupná aj pre O2 Fér, aj pre O2 Moja Firma. Pre firmy s vyšším počtom zamestnancov ostáva v platnosti ponuka VO Firme Neobmedzene. Za pevný mesačný poplatok na jednu SIM si môžu v rámci firmy volať prakticky neobmedzene. Tieto hovory potom nie sú zahrnuté do mesačného paušálu.

Výber telefónov k O2 Moja Firma je najväčší na trhu, keďže O2 ponúka približne 150 rôznych mobilných telefónov. Zľavu súvisiacu s viazanosťou si vyberiete buď na mobil, faktúru alebo vybrané služby.

Zľavy sa riadia parametrami - dĺžkou viazanosti a minimálnym mesačným plnením (teda minimálnou sumou, ktorú zaplatíte, aj keď nebudete telefonovať). Zľavu si dohodnete s predajcom, zástupcovia O2 nechceli zverejniť žiadnu tabuľku zliav. Tá bude k dispozícii len v predajniach. Úroveň zliav je však naozaj rôzna a jednoducho treba prísť do predajne a informovať sa u predajcu.

Celková zľava sa počíta z minimálnej útraty u daného IČO zákazníka, ktorý môže mať na seba napísané aj O2 Fér karty, aj služby O2 Moja firma.

Roamingu sa chce O2 v budúcom roku významne venovať.

Národný roaming dnes využíva 10 % zákazníkov O2, a až 98 % zákazníkov využíva dátové služby na O2 sieti. Lenže treba podotknúť, že zákazníci O2 vo veľkej miere využívajú obmedzenie dátových služieb práve na vlastnú sieť (tzv. Data len v O2), a tak je toto číslo skreslené. Telefónica O2 Slovakia nemieni zatiaľ nič na národnom roamingu meniť.

Program O2 Moja firma je k dispozícii odo dnes, 9. septembra 2010.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu