Nokia World: vynovený Ovi Store a Ovi Maps

Nokia predstavila okrem trojice smartfónov s novým operačným systémom Symbian^3 aj vynovené aplikácie Ovi Store a Ovi Maps beta.

Nový Ovi Store ponúkne podľa Nokie jednoduchšie a priateľskejšie užívateľské prostredie s novou sadou funkcií, ktoré, okrem iného, umožnia rýchly prístup k obľúbeným aplikáciám a hrám. V novom obchode by sa v blízkej budúcnosti mali taktiež objaviť aj populárne aplikácie a hry známe z iných operačných systémov, ako napríklad Need for Speed Shift, Real Golf 2011 či Angry Birds.

Od dnešného dňa je taktiež k dispozícii aj nová beta verzia Ovi Maps 3.06. Tá prináša novú grafiku hlavného menu a niekoľko zaujímavých funkcií. Nové Ovi mapy ponúknu informácie o dopravných situáciách, radaroch i obmedzeniach (na Slovensku zatiaľ táto služba nefunguje), prítomná je aj podpora MHD vo viac než 80 mestách, pribudlo zdieľanie polohy (cez SMS alebo e-mail) i možnosť uložiť a prezerať užívateľské recenzie na bary, hotely, obchody...

Aplikácia Ovi Maps 3.06 by sa mohla vo finálnej verzii objaviť do konca roka, zatiaľ si však môžete bezplatne stiahnuť a vyskúšať beta verziu. Tá je kompatibilná len so smartfónmi s operačným systémom Symbian S60 5th edition (dotykové) a samozrejme aj s novým Symbianom^3.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu