šialené vtáky

Pred týždňom sme novinky vynechávali, dnes ich musíme vyhľadávať. Žeby uhorková sezóna v zime? Ok, upratujeme teda v sandáloch a bermudách s palmami. A kľudne to na radiátoroch vytnite na "max", nech je atmosféra dokonalá.

Citrus ponúka zľavu na mobilný telefón zakúpený cez e-shop až do výšky 50 €. Aby ste milovanému operátorovi pomohli odľahčiť preplnené predajne musíte odľahčiť aj svoju peňaženku. A to minimálne o 38 eur mesačne, ak naozaj chcete tú vysnívanú pajdu naspäť. Ako to bolo s tým kuraťom čo zadarmo nehrabe?

Téčku zjavne dochádzajú nápady a fóny na skladoch. Ak ste po dedovi zdedili drevenicu, a žiaľ aj váhavú povahu, tak ste si určite ešte nezakúpili vysnívanú mašinku vo vianočnej akcii. No je dosť možné, že bude jednoducho nedostupná a vám nepomôžu ani psie oči. Už teraz svieti pri pohľade na mnohé modely v ružovkastom í-šope vystretý prostredník a vetička o ich nedostupnosti. A ani súrodenci Samsungovci asi očká nerozžiaria - C530 a Shark S3550.

Pokiaľ vám ponuka nespôsobila duševné blaho, kľudne sa posťažujte predavačke v Téčku, pokladníčke v Tescu, alebo ešte lepšie nejakej slečne na infolinke. Či jej vyznáte lásku, dáte sprostý návrh, alebo sa iba spýtate na telefónnu predvoľbu Panenských ostrovov, je samozrejme vaša vec. V každom prípade nezabudnite suverénne podotknúť, že si neželáte, aby bol váš rozhovor nahrávaný. To môžete urobiť aj tak, že po upozornení jednoducho zložíte. Alebóóó jej to, akoby mimochodom, poviete. A basta! Právne je to v poriadku.

Paragrafy neporušuje ani vedúci. Robí predsa iba neškodné videá. S mobilmi. A tie nové už budú lepšie, krajšie a kvalitnejšie. Poznáte to isto z reklám: "ešte viac čokoládovej náplne, ešte chrumkavejšie, ešte jemnejšie, ešte..." Kto neverí lacným žvástom nech sa presvedčí pri predstavení troch Androidov oblečených do XXL kabátov. To musia byť tie všade omielané tablety? Pred pár rokmi sa nám o niečom takom ani nesnívalo a dnes to každý musí mať doma. Vy ešte nemáte svoj tablet? Neblbnite!

Kto má väčšie ruky, menšie konto, ni a aj tak túži po Ikspérii, môže skúsiť obchytkávať jej sestričku iks-osmičku. Vraj je celkom povoľná, pre ružových dokonca už od eura. Fotí síce horšie, ale pred desiatimi rokmi ste svojou Nokiou 5110 tiež necvakali momentky a boli spokojní. Doba však pokročila. Celé roky sme počúvali, ako je dotykový displej pasé, až sa to prevalilo a Nokia predstavila prvý dotykáč. A dnes? Dnes je podľa Nokie najsamfasalepšia aj taká volovina, ako dotykový QVGA displej na klasickom mobile s klávesnicou inšpirovanou čínskymi dvojsimkáčmi. Ľahučká a tenučká Nokia X3 Touch and Type je ďalším fínskym dôkazom, že to, čo firma určite v budúcnosti nikdy nevyrobí, môže byť do dvoch rokov s jej logom už aj na trhu. Opakujte všetci: tač end tajp. Neznie to svetovo? Aby sme to skompletizovali, tak obidva spomínané modely s nadšením otestoval kto? No predsa náš Michal!

Keď už sme pri tých gúglových produktoch - užívatelia Androidu od verzie 2.2 a iOS od 3.0 majú odteraz možnosť editovať online dokumenty v prehliadačoch svojich fónov. Niekomu je to možno jedno, ale mne určite nie. Vedúci mi môže sobotné upratovanie konečne skontrolovať a upraviť aj z mobilu.

Adela a Modrovský odteraz ušetria zopár drobných, lebo pri kúpe dvoch predplatených kariet FunFón si budú nielen hrkútať za 6 centov, ale namiesto 10 eur za obe karty zaplatia iba 7,50. Chcete aj vy vyskúšať ďalší klon ou-tú Fér? Naklusajte do oranžovej predajne, alebo vyčkajte na Slovnaftfón, ktorý určite raz dostanete po natankovaní 50 litrov nafty.

GSM Asociácia bola tento týždeň mimoriadne činná. Najskôr oznámila vytvorenie skupiny mobilných operátorov, ktorí sa budú vyvíjať tzv. zabudovanú SIM kartu. Tú bude možné aktivovať diaľkovo. Mobilná komunikácia dosiahne nové rozmery a my si pripojíme fotoaparáty, MP3 prehrávače, navigácie, chladničky a záchodové kefy do mobilných sietí.

V Hong Kongu sa navyše konal Mobile Asia Congres, ktorý je šikmookou variantou svetového Mobile World Congress. Tam GSMA vyhlásila víťazov Asia Mobile Awards 2010. Favorizovaná Nukia E81 Double SIM tentokrát prišla o triumf iba vďaka prítomnosti jeho veličenstva Aj-fónu IV. Ten už pobláznil aj Áziu, podobne ako hra Angry Birds, ktorá sa stala celkovo najlepšou aplikáciou. Je ale akože fakt že úplne dobrá. Vedúci vďaka nej konečne odložil svoje Lego a počas dlhých jesenných večerov opravuje všetky levely, v ktorých dosiahol len jednu hviezdičku. Vy ešte nemáte v telefóne bláznivých nahnevaných vtákov? Vedúci už dokonca uvažuje nad ich tričkom. Šialené.

Takže sťahujte, strieľajte vtákov a chráňte si pritom vajcia! No vážne!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu