Nezabudnuteľné búdky

Za mesiac bude po všetkom. Ihličie jedličky z chotára začne pomaly opadávať, najlepšie koláče budú dávno zjedené a tie horšie budete ponúkať návštevám ešte ďalší mesiac, kaprie kosti požerú mačky pri kontajneri a darčeky, na ktoré ste tak dlho čakali, budú iba nezaujímavým produktom v polici či šuflíku. No, minimálne poslednému faktu sa môžete vyhnúť správne zvoleným gešenkom. Dnes však aj napriek prvej snehovej nádielke radšej zabudnite na Vianoce, darčeky a vybehnite voliť. Ako hovorí Shooty, pomýliť sa nemôžete, takže až taká náročná občianska povinnosť to dnes nebude. Poďme ale k telefónom.

Citrus znovu odstrelil kúsok z cenovky Samsungu Galaxy Tab. Už ho dostanete iba za pajdu a ešte vám euro vrátia. Stačí si aktivovať jednu službu, k nej druhú, potom pridať ešte tamtú a možno aj hentú, ako by Pišta z Dolnej Onej povedal.

Kto nechce telefonovať s doskou na krájanie, môže hodiť očkom po BlackBerry 9800 Torch alebo Sony Ericssonoch Cedar a Zylo. Tie čerstvo pribudli do oranžovej ponuky. A v tichosti, ako Mišo hovorí. Takže psssst! V tichosti urobil aj recenziu HTC Desire, tentokrát s bonusovým písmenkom Z. Zet je síce posledným písmenom abecedy, ale medzi QWERTY androidmi je jednoznačným "áčkom".

Acer je známy skôr v brandži výpočtovej techniky, no na svojom konte má aj zopár vydarených, no nie rozšírených mobilov. Najnovšie chce zaujať androidovým smartfónom s 4,8'' displejom a rozlíšením 480 x 1024 bodov. Ale pozor! Ako vyholená hlava nemusí znamenať Géčko v garáži, ani väčšia uhlopriečka nemusí automaticky prinášať väčšiu plochu displeja.

Spoločnosť Jablko s.r.o. v pondelok oznámila dostupnosť novej verzie operačného systému iOS. Označenie 4.2 prináša tuning aj pre ajpod, aj pre ajfón a aj pre ajpad. Ajajáááj!

Ak ste si mysleli, že jeho fínsky konkurent Symbian už vidí jasné biele svetlo na konci tunela, tak pozor! Obchod s aplikáciami Ovi Store dosiahol hranicu 3 miliónov stiahnutí denne. Za posledný rok navyše pribudlo viac než 400 000 nových vývojárov. Takže ešte sám uvidí, či to svetlo vlastne uvidí.

A máme tu znova MOR! Nebojte, nešírime poplašnú správu. Iba zvestujeme holý a nenakazený fakt, že tu je opäť anketa Mobilný operátor roka. Naposledy vyhral kysličník, imponujú vám bublinky aj tento rok? Či iba letné ememesky zadarmo? Alebo viac potešil aprílový album Polemicu od ružových zadara? Dilema narastá, veď od augusta platonicky milujete oranžovú predavačku v Bytči. Bolo teplo a tá potvora musela mať tie tri gombíky na blúzke rozopnuté. Tak šup, vyjadrite sa! Môže byť aj tento rok operátorom roka ten, čo nemá poriadne spustené ani 3G? Asi áno, veď aj náš vedúci má kvôli výdrži batérie 3G na mobile permanentne vypnuté. A že ste to vy, tak v ankete môžete až 12-krát znásobiť svoju šancu vyhrať jeden z troch divokých ohňov od há-té-cé.

Hovorí sa, že na počiatku všetkého bol Adam a Eva. No pre nás fónistov boli na počiatku telefónne búdky. Miesta, kde sa mnohí prvýkrát bozkávali, písali sexuálne odkazy čiernou fixou, alebo volali tej svojej potencionálnej budúcej bývalej pomocou tzv. nekonečnej karty. Ach, to boli časy. Zachráňme česť a význam týchto mĺkvych pamätníkov doby minulej! Áno, strácajú pomaly svoj účel, ale verte tomu, že raz sa aj babke Štopkovej vybije Aligátor a ona s veľkou pokorou hodí svojich 50 centov do hrdzavého automatu, len aby počula nevestu Helu. Telekomunikačný úrad však veľmi dobre vie, že takmer 830 automatov sa mesačne vôbec nevyužívalo a ďalších 3700 dosiahlo mesačné výnosy maximálne 5 eur. Dôjde teda k zníženiu ich počtu. Ten bude úmerný počtu obyvateľov. V súčastnosti je povinný jeden verejný telefónny automat na 1800 obyvateľov. Ale verte tomu, že keď príde na lámanie chleba, tak skôr nájdete funkčnú búdu od Toi-Toi než tú od T-Comu.

Priatelia, skúste dnes po ceste z volebnej miestnosti zdvihnúť na budove obecného úradu to záhadné slúchadlo, vhodiť do kovovej skrinky v zasneženej búdke euro a zavolať si vyše tri minúty medzimesto. Zaspomínať. Veď tomu nie je tak dávno, kedy sme o mobilných telefónoch len snívali.

Pozn. redakcie: Milanko má dnes meninky, tak mu nezabudnite v diskusii pekne popriať. Čo, to už necháme na vás. ;) Redakcia Fony.sk Milanovi želá veľa, veľa saponátu, dostatok handier a vedro plné nápadov na každú sobotu. :)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu