Výročie. Druhé

Na počiatku bol prach a špina. Prišiel Boh a stvoril vedro, mop a prachovku. Prešli tisíce rokov, no špina zostala. Neskôr sa k nej pridala aj tá mobilná. Tak sme prišli my a naše Sobotné upratovanie, ktoré vyčistí a nepoškriabe. Či?

Úvod hodný štvrtej série Pána prsteňov má iba jeden dôvod. Vstupujeme práve do tretieho roku vydávania nášho týždenníka. A ako sa pozeráme na novinky, tak to snáď vydržíme ťahať ďalšiu dvojročnicu. Upratovanie tentokrát predbehlo vedúceho video, ktorého sklamalo počasie a technika. Zvukár a osvetlovač zapadli pri Močenku do záveja. Ale máme interné info, že jeho vydanie sa blíži.

Dnes to skúsime najskôr odzadu. Teda, od najmenšieho. Ou-tú opakuje akciu z minulého roka, a my k tomu máme už 86 príspevkov v diskusii. Bodaj by nie, veď MMS a SMS zadarmo sa oplatia. Operátora takmer nič nestoja a vás iba cent za aktiváciu. Bez aktivácie dnes ani kura nehrabe. V decembri sa môžete textovo a obrazovo vyblbnúť a v januári zistiť, že to k životu potrebujete viac než vegetu a trojvrstvový Harmasan. A o to predsa kyslíku ide! Vraj ich nemáte komu posielat? A ste si istí, že hovor vášmu kamarátovi s predvoľbou 0903 nezačína najnovšie slovami "voláte mimo siete tímobajl"? Možno ho v ružovkastom svete zdržala nová trojica mobilov v ponuke - od taiwanského top produktu, cez fínsky tačendtajp až po fínsky tačendslajdthislowend.

Pomaranč zistil, že viazanosť okrem horolezcov nevonia už asi nikomu, preto ju ruší. Túto bombastickú správu zdregradujeme upresnením, že ide o 15-mesačnú viazanosť pre zasnívané paušály bez telefónu so zvýhodnenými balíkmi Volania svojim. Ako predohra ku vzťahu s orindžom to nie je zlé.

Aby sme nezabudli. Existuje aj nejaký ten Swan Mobile, ktorý vám ku každej novej SIM karte pribalí vstupenku do kina v hodnote päť eur. V nedeľu je na programe Heryho poťer, takže cinemafilné povahy by nemali s aktiváciou dlho váhať. Jedine, že film už majú už mesiac doma s ruským dabingom a občasnými nápismi cez celú obrazovku so záhadným slovíčkom property. Ešte pripomíname labutie ceny: šesť centov v rámci rybníka ou-tú, ktorý všetky labute hosťuje, a dvojnásobok za kvákanie do konkurenčných jazierok.

Náš Mišo si oddýchol od recenzí a venoval sa tentokrát hlavne prehľadom. A aby boli tie prehľady aj prehľadné, tak začíname "lacnými akciovými fónmi" v orindži a v magente. Jednoduchý popis, zopár negatív, farebné obrážteky a ceny už od sto centov...fajn, no nie? Emporia Talk premium stojí síce 100-krát viac, ale má vysúvací panel. Takže svoju há-dé-dvojku si zahanbene schovajte! Navyše cena je bez viazanosti, keďže užívatelia seniorských telefónov preventívne nekalkulujú 24 mesiacov dopredu.

Windows Phone, familiárne Oknáč, nepozerá s optimizmom do budúcnosti. V treťom štvrťroku je jeho percentuálny podiel na trhu menší, než obsah alkoholu v priemernom slovenskom pive. V pálenici je momentálne kvas WP7, ale veľa frndžalice z neho nečakáme. Skokan Android elegantne opustil posledné miesto a už si brúsi zuby na Symbian. Tomu možno pomôže pripravovaný model Nokie s takmer bondovským názvom X7-00. V neznámom videu sa objavili české hlasy Pepu a Honzy, a hranatý smartfón so štyrmi reproduktormi v každom rohu. Marketingoví mágovia nám to zrejme naservírujú ako jedinečnú novinku s QSSS - quattro stereo surround sound efektom.

Apropo ešte raz Michal. No, je po operácii. Dal si implementovať GSM modul, microUSB konektor, a aj obličku z modelového ročníka 2010. Jednoducho testovanie fónov ho tak zaujalo, že sa chce ešte viac priblížiť povahe mobilov, aby mohol skúmať ich zvyky, chovanie pri slabej batérii a stravovacie návyky. Tak mu držme palce v skorom zotavení a zároveň nám odpustite, že pracujeme tak trochu v "krízovom" režime. Nezabudli sme však na vás. Od piatku súťažíme o mobilnú mňamku od HTC - Desire HD. Vidíme 3 otázky, 3 odpovede a 20. decembra práve vašu vysmiatu tvár!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu