Retrobudúcnosť

Sedem dní a sedem nocí sú fuč, a tak my, pošta pre teba aj šialené počasie sme tu zas. Pri pohľade na novinky síce nehýrime nadšením, ale nemôže byť každý deň sobota. Poupratujeme teda skromnejší týždňový prach. Ako ste si isto všimli, bol plný dohadov a informácii, ktoré sa včasto nekončili bodkou, ale otáznikom. Barcelonské "Mobile WC" sa nezadržiteľne blíži. Žiadny ToiToi, v tomto prípade Wé-Cé znamená niečo úplne iné.

Na webe sa objavili prvé zaručene pravdivé informácie a fotografie nástupcu Sony Ericssonu Xperia X10 mini pro. Bude rýchlejší a bodlo by, keby sa zlepšenia dočkal aj displej, rozlíšením tak obľúbený u Nokií. V tom prípade by sa súčasný model mohol dočkať seriózneho potomka a ešte viac podporiť obnovu zašlej slávy. Pro verzia bola v minulom roku v tieni úspešnej mini-iks-desiatky. Mimochodom, už o dva dni sa bude na Fony.sk súťažiť o tri...ale nie, nepoviem! Počkajte si.

Nasledovníka trónu očakáva tiež nestarnúci Samsung Galaxy S, ten si má prísť prevziať kráľovskú korunu na Mobile World Congress 2011 do Barcelony. Ponúkne vraj 4,3-palcový SuperHyperFasaAMOLED displej a dvojňadrový procesor. Nepochybujte ani o prítomnosti perníčku vo vezii 2.3. Ak toto bude pravda, vedúci možno zanevrie aj na to aktuálne eSko, ktoré všade, kade chodí, len vychvaľuje. Ale to, že na ňom pri slabšej baterke ani foťák nespustí, to sa neprizná. Len si to predstavte: január, vonku snežienky, Richard natešene vyťahuje eSko, že sa pochváli kamošom na fejsbúku, ťuk do ikony fotoaparátu a nič. Batéria je príliš slabá! Trinášť percent batérie nestačí, hoci by z nich po jednej snímke neubudlo ani percento. Tí Kórejci vedia byť niekedy pekní vtipálkovia.

No občas to myslia fakt vážne. Už len kvôli tomu, že sa chcú postaviť zoči-voči vyhláseným jonatánovým produktom. Myšlienka to nie je nová, no veľa odvážnych junákov po prehratom súboji zistilo, že na Apple nestačia ani lepšie zbrane. Kórejci to skúsia opäť, a tentoraz úplne jednoducho. Stačí zo súčasných modelov vyňať GSM modul. Vidíte, ani to nebolelo. iPodu Touch sa tak chce v ringu zoči-voči postaviť Samsung Galaxy Player, Galaxy Tab Wi-Fi chce pre zmenu dať cez držku aj-aj-ajpedu. Bitka iOS verzus Android môže začať.

Mnohé aktuálne TOP novinky sa už pýšia podporou NFC, čo je technológia bezkontaktných platieb. Vieme o nej už roky, písali sme o nej v decembri a používať ju budeme už...to keby sme vedeli.

Nový Aligator A400 pochopiteľne túto funkciu ignoruje, seniori zostávajú verní centovkám v Jednote. Mobilný krokodíl to však svojím omnoho drahším a vyspelejším kolegom natrie FM rádiom, ktoré funguje aj bez pripojených slúchadiel či svietidlom, ktoré funguje aj pri vypnutom mobile. Prvú spomínanú vymoženosť záhadne nepodporuje jeho lepšie vybavený braček. Otestoval ho vedúci, ktorý sa tak virtuálne dostal do roku 2050, kedy už bude starý, malý a ešte zábudlivejší než dnes. Aj keď si je to ťažké čo len predstaviť. K dokonalosti mu chýbala možnosť odfotiť si vnučku.

Pre tých, čo už vnučku vlastnia, máme pripravenú spomienkovú romantickú telenovelu plnú zvratov a prekvapení - rubriku Pred5rokmi. Vy ste však vtedy na ceste za frajerkou počúvali lepáky zo svojho Sony Ericssonu W810i a naivne dúfali, že darčekové balenie reproduktorov MPS-60 ju určite poteší viac než nová kabelka. Teraz ju máte za ženu, repráky už niet k čomu pripojiť a kabelka trčí v skrini. Vyšla z módy. Rovnako ako Fast port. Chvalabohu.

Mišovým druhým tohtoročným testom prešla ďalšia Nokia, tentokrát model C5-03. Opäť názov, ktorý neprispel k sprehľadneniu fínskej ponuky a opäť podobný záver - keby neexistovala, trh by to zrejme bez problémov rozdýchal. Chcelo by to nejakú zmenu.

Uvidíme čo povie, keď sa mu niekedy dostane do rúk Nokia N9-00. Jej srdce sa volá MeeGo, pravú komoru by mohol teda tvoriť Intel a ľavú priamo Nokia, keďže ide o spojenie ich dvoch operačných systémov. Na preandroidovanom trhu to však bude mať naozaj ťažké.

Operátori sú zatiaľ ticho, možno im ešte v rukách dohára silvestrovská prskavka. A možno stále pracujú na výsledkoch dojivosti ovečiek za predchádzajúcu sezónu. Geletky sú plné, tak ticho dúfame, že mliečka bolo dosť. Snáď sa im nezachce aj trochu vlny na predložky do kancelárii?! No uvidíme, snáď nás farebné trio neoholí ešte viac. Ozvalo sa aspoň ou-tú, ktoré opäť raz predĺžilo nejakú svoju akciu. Tentokrát platnosť 50-eurového bonusu pri prenose čísla. Poprosíme kyslík, nech ukáže aj trochu charakteru a aspoň zopár zákazníkov konkurentom nechá.

Mimochodom, O2 vybraným zákazníkom formou SMS rozdáva 50 % zľavu na denný skipass v Jasnej. Na kupón má nárok zákazník nepodnikateľ, ktorý je zákazníkom Telefónica O2 Slovakia minimálne rok, má dobrú platobnú disciplínu, za obdobie posledného roka zaplatil za služby každý mesiac minimálne 10 € a obdržal SMS správu s výzvou na registráciu v tomto formulári.

Na záver si dáme jednu predpoveď na tento rok. Tentokrát nepôjde o mayský kalednár, ale prognózy investičnej Saxo Bank. Jej kryštálová guľa okrem neprekvapujúceho zvyšovania cien plynu a nafty vidí aj fakt, že Apple kúpi fejsbuk. Steve nám čoskoro uvidí aj do kuchyne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu