Obmedzené neobmedzenia

Piaty tohtoročný týždeň je za nami a v ňom takmer 19 noviniek. Naša nová redaktorka sa poriadne zapotila. Miša totiž vystriedala žena, po latinsky femina. Takže privítajte Lenku. 90-60-90, tri dcéry, pes, manžel, dom, zje všetko, rada šoféruje, chodí do prírody, má rada spravodlivosť a neznáša krivdu a lož. Oceňuje čestných a úprimných ľudí, čo držia slovo. Je fónymaniak, takže sa nepýtajte, čo robí bloňdaté krehké stvorenie v mobilnej oblasti. Jej tajným tromfom je schopnosť potme rozoznať micro a mini USB. Tak uvidíme.

Je po Vianociach, ale býva dobrým zvykom, že úspešné akcie sa predlžujú. No, alebo sa predlžujú preto, aby sa ešte len mohli stať úspešnými. Citrus to zabalil do slovného spojenia "pre mimoriadny úspech" a vy teda máte stále šancu získať more benefitov. K dokonalej akciovej atmosfére odporúčame vianočku s džemom a portrét Latináka. A ozaj, pomaranče sú vraj v Jednote za 55 centov.

Cestovateľov možno poteší oranžová spolupráca s istou poisťovňou, ktorá im zabezpečí roamingové SMS za 9 centov a pocit bezpečia aj pri arabskej mešite. Veď ide o kombináciu s cestovným poistením. Výška poplatku je adekvátna rozsahu vašich cestovateľských destinácii. Podmienkou je viazanosť jeden rok, takže kvôli týždňu stanovačky pri chorvátskom odpočívadle si starosti nerobte. Hoci na putá sme si už za tie roky zvykli.

Magenta chce dopomôcť k internetovej gramotnosti Slovákov, preto si pustila žilou a zlacnila dátové programy. Ak telefonujete v ružovej sieti a ku kompletnému šťastiu vám chýba ešte surfovanie a pekná žena, dostanete aspoň virtuálnu 50 eurovku. Z nej si môžete celých päť mesiacov veselo odrátávať 10 eur za váš internetový program. A aby náhodou téčko pri transfúzii nevykrvácalo, tak v cene neobmedzených internetov je obmedzený objem dát, po vyčerpaní ktorého neobmedzene surfujete obmedzenou rýchlosťou. Pribudol aspoň nový Wi-Fi router za necelú dvacku a možnosť využiť zľavu vo výške 100 eur na nákup notebooku alebo tabletu. A kto nemá v dnešnej dobe tablet je vraj úplne že akože fakt že mimo.

Nesmieme zabudnúť ani na nový Neobmedzený web’n’walk, ktorý je za 6 eur neobmedzený asi tak, ako moja peňaženka. Dodávame, že bez hlasového programu stojí o päť ojro viac. Po prekročení 2 000 MB si zasurfujete rý----chlo----sť----ou 64 kbps. Na wap.fony.sk stačí.

V úplne iných číslach sa pohybuje Ericsson, ktorý oznámil, že dosiahol absolútny rekord v rýchlostnej konfigurácii HSPA siete. 168 Mbps u downloadu a 24 Mbps u uploadu. Sťahovačom audiovizuálnej nelegálnej zábavy zasvietili očká a kontrolka napalovačky, ale ešte si pár rokov počkajú.

Ou-tú predlžovalo akciu v januári, takže chtiac-nechtiac muselo prísť s niečím novým. Dávať znovu utečencom od konkurencie päťdesiatku na volania je rentabilné asi ako pestovanie banánov v Oravskej Polhore. Operátora takmer nič nestoja iba volania vo vlastnej sieti, pol roka sa teda môžete vykecávať 50 minút mesačne a vás to tiež nebude nič stáť. Predošlý benefit bol však jednoznačne hodnotnejší. Asi preto už nie je.

Nokia je dobrá, Nokia je fajn, ale nestíha držať krok s Androidom. Ten sa stal kráľom medzi smartfónmi, keď vystriedal dlhoročného suveréna s nagelovaným účesom - Symbian. Čakal to asi každý a podľa všetkého sa situácia nezmení ani najbližšie roky, skôr si svoju pozíciu ešte upevní. Navyše do Android Marketu sa už dostanete aj inak než cez svoj smartfón. Priamo prostredníctvom pohodlia webového prehliadača.

Máme inak troch víťazov súťaže o krpaté Xperie. Rasťo, Marcel a Jaro sa vytešujú z najmenšieho smarfónu na trhu a vy môžete pre zmenu zabodovať najlepším smartfónom. Nokia N8, HTC Desire HD...to sú len dve lahôdky z piatich, ktoré pri troche šťastia môžu zakotviť vo vašom vrecku. Stačí zahlasovať v ankete Mobil roka 2010 a veriť, že šťastena čakala iba na tento váš krok.

Pred piatimi rokmi bol zhodou náhod tiež február a téčko spustilo GGG. V Bratislave. Dnes je už aj v Malých Kršteňanoch. Motorola by pri spomienke na tie roky iba vypustila nostalgickú slzu, zarobila vtedy takmer 4 miliardy eur. Teraz je v strate.

Ružovo to nevyzerá ani s kórejským dravcom LG. Blíži sa však španielske MWC 2011, kde vybalí na plebejcov prvý DDD smartfón s dvojitým fotoaparátom a ešte dvojitejším dvojňadrovým procesorom. DDD fotografie a videá budú teda samozrejmosťou, snáď nepôjde iba o nedokonalý marketingový ťahák.

Pred mesiacom sme vás varovali pred telefonovaním za volantom bez použitia handsfree sady. Doba pokročila, najnovšie zistenie bratov Čechov hovorí o niečom inom. Psychologické testy ukázali, že telefonovanie za volantom aj s použitím handsfree je nebezpečnejšie než jazda s 0,5 promile alkoholu v krvi. Najhoršia je však súčasná kombinácia a tú odporúčame praktizovať jedine na dvojsedačke modrej Karosy vašej lokálnej SAD-ky.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu