Pred5rokmi: operátorské akcie, M600i, SL75

pred5rokmiHlavnou témou pred piatimi rokmi bola februárová akcia oboch operátorov. T-Mobile prichystal pre svojich zákazníkov dvojnásobný kredit, hovory, SMS a MMS správy za korunu počas prvých troch mesiacov viazanosti, Orange zasa v rovnakom čase týždňové bezplatné hovory do vlastnej siete. Do akciových ponúk pribudli aj nejaké novinky - Motorola L6 a L7. Orange taktiež upravil aj balenie Siemensu CX75. Dočkali sme sa aj noviniek zo sveta mobilov - Nokia 9300i sa začala predávať za závratných 27-tisíc korún a Sony Ericsson predstavil model M600i.

obrazok Ako som už spomínal v úvode, začiatok týždňa patril operátorom a ich novinkám. Orange zaradil do svojej akciovej ponuky dva nové modely od Motoroly - L6 a L7, ktorá mimochodom získala titul megaFON. Na L7 si pamätám, bol to mimoriadne elegantný kovový telefón s dobrou funkčnou výbavou a atraktívnou cenou, na ktorý som bol patrične hrdý. T-Mobile odpovedal akciovou ponukou pre Easy zákazníkov. Každý, kto si dobil kredit najmenej o 1 000 korún, získal dvojnásobok kreditu ako bonus. V rovnakom čase bežala aj druhá séria súťaže Slovensko hľadá SuperStar, ktorej sponzorom bol T-Mobile. Operátor preto pripravil aj špeciálne SuperStar Easy súpravy či súťaž o lístky na finále. Hlavnou témou týždňa však bola februárová akciová ponuka oboch operátorov. T-Mobile predstavil "všetko za korunu", teda hovory (1 Sk / min.), SMS a MMS správy do všetkých sietí za korunu počas prvých troch mesiacov viazanosti. Háčik bol však v tom, že ste museli najprv svoj paušál prevolať. Orange sa snažil nalákať zákazníkov podobnou akciou. Počas prvých troch mesiacov ste mohli využívať akciu "týždeň bezplatne", teda telefonovať posledný fakturačný týždeň do vlastnej siete zadarmo. Namiesto tohto bonusu ste si tiež mohli vybrať 1 000 minút na 3 mesiace do vlastnej siete a zľavu na vybrané telefóny vo výške 500 Sk. Existujúci zákazníci, ktorí si predĺžili paušál P500, P1000, SMS500 alebo SMS2000 získali navyše zľavu 100 % na jeden mesačný poplatok. To bolo ešte v časoch, kedy verní zákazníci boli aspoň nejako zvýhodnení oproti novým. Dnes sa nám o takejto "láskavosti" môže len snívať.

obrazok Pri operátoroch ešte ostaneme. T-Mobile zmenil účtovací interval v roamingu na 10 kB. Za desiatku prenesených kilobajtov ste však aj naďalej zaplatili 2,90 Sk (9,86 eur / MB) bez DPH. Operátor taktiež ponúkol svojim zákazníkom aplikáciu Speedmanager plus, ktorá optimalizovala pripojenie a mala zrýchliť pripojenie GPRS/EDGE. Orange okrem zaradenia dvojice Motorola L6 a L7 rozšíril i balenie populárneho Siemensu CX75 o 128 MB pamäťovú kartu a stereo slúchadlá.

obrazok Na Slovensku sa 1. februára dostala do predaja Nokia 9300i, vylepšená verzia o podporu Wi-Fi. Odporúčaná koncová cena bola stanovená na závratných 27 000 Sk s DPH. Staršia 9300-ka sa vtedy predávala za 21 600 Sk. Čoskoro sa do predaja mala dostať i Nokia 6280 za 16 600 Sk. Presne pred piatimi rokmi Sony Ericsson predstavil model M600 - QWERTY smartfón so Symbianom UIQ a dotykovým displejom.

V kategórii Recenzie sa za celý týždeň objavili iba dva články. Začiatkom februára sme vyhlásili najúspešnejšie snímky z nášho fotoalbumu. Víťazným záberom súťaže To najlepšie z Fotoalbumu boli, ako inak, ženy. Objavila sa i recenzia ženského a dizajnovo veľmi vydareného slajdru Siemens SL75. Išlo o posledný model vysúvacej konštrukcie od nemeckého výrobcu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu