Anti Sleep Pilot - nová aplikácia pre iPhone a iPad

Na MWC v Barcelone priniesol popredný dánsky poskytovateľ technológií v prevencii únavy ASP Technology novú aplikáciu určenú pre zariadenia iPhone a iPad s názvom Anti Sleep Pilot. Aplikácia neustále počíta úroveň únavy, udržuje bdelosť vodiča a upozorní, ak nastal čas na preventívnu prestávku v jazde.

fotka

Nedávny výskum Swedish National Road and Transport Institute ukázal, že veľká časť dopravných nehôd na cestách má priamy súvis s únavou za volantom. Na základe viac ako štyroch rokoch práce a pokročilého vedeckého výskumu spánku bola vyvinutá aplikácia, ktorá vďaka prenosnému prístroju neustále monitoruje podmienky, ktoré ovplyvňujú vodiča. Systém má patentovaný algoritmus, ktorý hodnotí celkovo 26 faktorov pre výpočet únavy vodiča v reálnom čase.

Pomáha predchádzať únave, udržiava bdelosť jedinca a upozorňuje na preventívne prestávky v jazde.

fotka

Aplikácia je ľahko konfigurovateľná. Používateľ môže začať tým, že si vytvorí základný profil vyplnením krátkeho testu s hodnotením rizík. K faktorom patrí vek, pohlavie, počet odpracovaných hodín za týždeň a pod. Na vytvorenie osobného profilu je potrebné odpovedať spolu na 12 otázok.

Počas jazdy sa vyhodnocujú údaje a úroveň únavy je zobrazovaná na displeji. Svetelné a zvukové upozornenia slúžia na udžanie bdelosti vodiča.

fotkafotkafotka

Medzi ďalšie funkcie aplikácie patrí zobrazovanie prejdenej vzdialenosti, priemernej rýchlosti, a úroveň únavy. Aplikácia má integrované Google Mapy, ktoré dávajú vodičovi prehľad o ceste.

V súčsnej dobe je aplikácia už dostupná na App Store a cena je uvádzaná 15,99 €. Postupne bude Anti Sleep Pilot dostupný aj pre iné platformy, vrátane OS Android a BlackBerry.

Viac informáciií nájdete na stránke dánskej spoločnosti ASP Technology

Pozrite si video zobrazujúce originálny prístroj spoločnosti bez použitia mobilného zariadenia:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu