črepinky z eMWéCé

Kríza vo vláde je zažehnaná, teploty nad nulou, káva na stole...ideálna kombinácia pre pokojné upratovanie. Dnes konečne v rozumnom čase.

Téčko prevetralo svoje balíky Podľa seba a, hoci zlacneli, Podľa mňa mohlo radšej vyvetrať. Ich cena sa vrátila na pôvodnú hodnotu z minulého roku, kedy platila nižšia daň. Téčko sa teda buchlo po vrecku a odpustilo nám to, čo O2 odpustilo od prvého momentu. A vláda sa teší. Marketingové oddelenie vyslalo finančnému jasný odkaz, že baťovská suma 9,99 vyzerá omnoho potentnejšie než 10,07. Pribudol balíček 12-centových volaní do takmer všetkých európskych sietí a tiež do United States of America. Mimochodom, peniažky budú v tomto prípade odsýpať v minútových intervaloch, takže na lacné hovory typu "Tak mi to teda berieme, šéfe. Dovi!" (čítaj: "Deal. Bye!") zabudnite. Zľavy predsa nebývajú zadarmo. Vďaka 1000-minútovému balíčku denných volaní v magentovom košiari si pri správnej kombinácii s večernými hovormi môžu notorickí volači urobiť dokonalý flat. Tomu sa hovorí pohľad na svet cez ružové okuliare. Operátor bude mať minimálne 28 eur mesačne istých a samozrejme ho to nebude takmer nič stáť, keďže za hovory vo vlastnej sieti mu predsa nikto prepojovacie poplatky nezaúčtuje.

Pre všetkých milovníkov brandovaných telefónov prichystal citrus na MWC 2011 v Barcelone prekvapko. Oranžové čiary! Obrázkom nakresleným na zamknutom displeji vyvoláte vo svojom androide reakciu, adekvátnu tvaru čiary. Nakreslíte srdce - voláte bývalej spolužiačke, nakreslíte nôž - voláte svokre, po kresbe taniera vám smartfón určite navarí segedínsky guláš. Stači prepojiť prostredníctvom HDMI s manželkou. Ale to až od verzie 2.5 Cooky.

Ak ste si doteraz mysleli, že s Rumunskom nás spája iba množstvo Dácii Sandero na ulici, tak sa mýlite. Orindž hádže návnady kde sa dá a tentokrát to bude jeho "vlastný tablet", ktorý ponúkne u nás, v Španielsku, Poľsku a v spomínanom Rumunsku. Prečo zvolil práve takú kombináciu krajín sme radšej ani nezisťovali, lebo aj tak pôjde zrejme iba o brandovaný starší tablet Huawei S7. A ten nepatrí práve k špičke. O niečo lepšie morálne vlastnosti má novinka "IDEOS S7 Slim". Video z MWC nájdete samozrejme u nás.

Fešák ou-tú zverejnil hospodárske výsledky za rok 2010. Teraz sa ale podržte, v správe bolo použité slovo ZISK. Áno, to je ten výraz, ktorý zvyšní dvaja súperi spomínajú akoby mimochodom v súvislosti so sumami pohybujúcimi sa v desiatkach miliónov eur. Nevadí, možno poznáte ten americký sen, ako kúpite špinavé jablko, to očistíte, predáte drahšie, kúpite ďalšie dve, predáte ešte drahšie a takto to pokračuje, až pokiaľ si neotvoríte vlastný "zelovoc" v centre Hornej Súče. Kyslíku rástli okrem ega aj tržby o vyše 50 % a počty férových ovečiek stúpli o 59 % na 880 tísíc. A to už konkurentom asi stislo ritku.

Obaja operátori zaradili do svojej ponuky HTC-čká s operačným systémom Windows 7. Orindž nedávno vedúcim testovaný model model Mozart a madženta HD7. Predajné bestsellery to asi nebudú, uvidíme čo urobí ich prítomnosť v severských Nokiách. Helfne možno vitamínová bomba, pôsobiaca na pleť, znižujúca krvný tlak a pomáhajúca pri redukčnej diete. Hovoríme o Mangu - budúcom update Windows Phone 7, takže tentokrát nechtiac ochutenom aj provitamínom Microsoft.

Na tohtoročnom Mobile World Congresse bolo noviniek viac než dosť, ich zoznam nájdete na hlavnej stránke vpravo. To len tak mimochodom, pre tých menej zorientovaných. Spomenieme iba dravý Samsung Galaxia eS-dva, hravý Sony Ericsson Ikspéria Hraj, trojrozmerné LG Optimus DDD, alebo prvý tablet od HTC Letec. Samozrejme MWC je po Agrokomplexe ďalšia výstava, ktorú vedúci nemôže vynechať, takže si všimnite, čo si vlastne všimol:

"Ak ma niečo na MWC 2011 v Barcelone zaujalo, tak to bolo:

- sklamanie z opätovnej ignorácie kongresu Nokiou,

- úžas nad tým, akými superlatívami dokážu výrobcovia ospevovať displej práve tej ich vlajkovej lode,

- šok, že Android za dva roky kompletne dobil svet mobilných telefónov,

- zistenie, že okolo LTE už nie je taký ruch, aký sme zažívali pred dvomi rokmi - že by ticho pred búrkou?

- platby za tovar a služby prostredníctvom mobilného telefónu (NFC) budú hlavnou témou roku 2011,

- množstvo predstavených tabletov, z ktorých si nebude ľahké vybrať,

- hranie hier na LG Optimus 3D, ktoré boli pre mňa atraktívnejšie než celý preslávený Playstation-fón od Sony Ericssonu,

- riešenie Motorola Atrix, ktoré by som privítal na každom novom high-end smartfóne,

- schopnosť Samsungu počúvať majiteľov Galaxy S a predstaviť perfektného nástupcu,

- návrat do čias RAZR-u v podobe Motoroly Gleam,

- že ma telefóny aj po toľkých rokoch stále zaujímajú a MWC je úžasný zážitok,

- a že som sa mohol odfotografovať s jedným z tvorcov Angry Birds! :)"

My len pri pohľade na poslednú vetu pripomenieme, že u vedúceho badať návrat k pôvodným životným hodnotám, keďže nikde nevidíme odsek o hosteskách. Žeby nám zostarol?

Vy sa nedajte odradiť. Žite, užívajte, zažívajte.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu