Paťo a Julo

Zlý týždeň je takmer za nami. Málo pozitívnych správ, málo radosti. Najinteligentnejšie tvory na Zemi dostali pár faciek od samotnej zemegule. A tak trochu aj sami od seba. Nie sme až tak dokonalí, ako si mnohokrát myslíme. No, ale treba uznať, že s mobilmi to vieme!

Ak s nohami v lavóre s nasolenou teplou vodou tajne snívate o tohtoročnej letnej dovolenke, zbystrite pozornosť. Všetci citrusníci môžu s programom Európa dáta surfovať v partnerských sieťach Orindžu za 9 centov, ktoré vymenia za krásne opálený megabajt. Zľava je v tomto prípade rovných 98 %. Ale no, to už ste páni nemohli potiahnuť na rovných sto?! Navyše za výhodu si zas a znovu zaplatíte, tentoraz 3,90 € mesačne. Plateniu tejto sumičky sa vyhnete aktiváciou nového programu Pomaranč Svet Päťtisíc Mega za necelých 16 eur. A aby ste nesurfovali ako socky iba na displeji mobilu, v rámci ďalšej akcie môžete dostať k jednému paušálu ľubovoľnú kombináciu telefónu a tabletu. A aby tej radosti fakt nebolo málo, toto všetko je možné so zľavou na hardvér z cenníkovej ceny. Na získanie päťstovkového bonusu treba mesačne obetovať aspoň 38 eur, ak každý mesiac vyberiete z peňaženky desať papierov s čmáranicami románskeho slohu, tak orindžu zoberiete z marže rovný liter. A ten to zrejme strhne z prémii tete upratovačke v centrále na Prievozskej. Svet predsa nemôže byť čierno-biely, keď je celkom určite oranžový!

Výrazná slovenská jazva v AppStore je úzko spojená s bulvárom a ten už dlhé roky s najčítanejším slovenským denníkom - Novým Časom. Po mesiaci od uvedenia sa drží v TOP5 najsťahovanejších aplikácií a keďže ponúka spoplatnený prístup k informáciám v tlačenom vydaní denníka, tak je pre vydavateľstvo aj zaujímavým zdrojom vreckového. Takže aspoň v skratke - Hanychovej sa zablokovala chrbtica, Vojtek schudol 21 kíl a istý pán Hombauer bol prichytený in flagranti s fešandou Arc s najštíhlejším driekom spomedzi všetkých konkurentiek. V posteli! Ako táto aférka dopadla, sa dozviete už čoskoro v rubrike s príznačným názvom Recenzie. Ale vraj to bude len Prvý kontakt. Vedúcemu však veríme; radšej menej balastu a viac postrehov. Dokonca vybral SIM kartu zo svojho posvätného eSka a Arc používa ako hlavný mobil!

Okrem toho, že Paťo je s Paľom aj v akejsi podivnej, vraj odbornej porote, je tiež patrónom Írska. Teda aspoň ten, ktorý má pred menom "sv.Práve dnes si slovenské ou-tú pripomenie tento sviatok v blaváckej Eurovei, kde plebejcov čaká počas celého dňa hudobný a tanečný program, írske jedlo a nápoje. Žeby írska káva? Súťaže sú už nevyhnutné, žrebuje sa hlavná cena - exkluzívny výlet pre dve osoby do Dublinu so vstupenkami na koncert speváčky Rihanny. To je tá, ktorá vraj nedávno vyšla s dvomi plnými taškami z austrálskeho seksšopu. Fuj, ten bulvár je už všade! Zrejme ide o pripomenutie si významu jednej zo šiestich krajín, kde v poslednej dobe môžete volať za modré ceny. V najbližšom období očakávame exkluzívny zájazd kombíkom na trhy do Nowého Targu, prípadne Fabiou k Balatonu.

Už Julo Cézar hovoril, že ľudu treba dať chlieb a hry. Ako vidíme, operátori chcú, aby sme sa zabávali a zabudli na všetky tie strasti mobilného života, ktoré sami píšu drobným písmom na konci zmluvy. Magenta od roku 2008 prináša projekt T-Mobile Music City, ktorý aj tento rok zahrá na city všetkým hudbychtivým. V deviatich mestách a úplne-že-fakt-že zadarmo!

No vidíte, na svete predsa len existujú aj pôžitky. Dvojnohé, štvorkolesové, šesťmiestne, 12-percentné a pre nás fóňakov najmä tie štvorhranné.

Vedúceho denníček

- Už vyše týždňa trvajú následky strašnej japonskej prírodnej katastrofy a dotkne sa to aj dodávok mobilných telefónov.

- V pondelok zase zlacnel Samsung Galaxy Tab u distribútorov. Jeho reálna pultová cena tak začína od 500 eur.

- V ten istý deň do redakcie dorazil Sony Ericsson Arc. Samé dobré správy.

- Nokia E7 neobsahuje nabíjací Nokia konektor. Keby ste mi pred dvoma rokmi povedali, že v marci 2011 už Nokiu nabijem len microUSB konektorom, neuverím.

- Arc ma aj po pár dňoch používania naozaj baví. Ale pár vecí na ňom samozrejme tvorcovia nedoriešili. Čo, to sa dočítate už čoskoro na Fony.sk.

- Pred dvoma týždňami som vám vravel, že LiveView je pre mňa sklamaním týždňa a tu máte dôkaz.

- Kamarátovi včera Orange naúčtoval za paušál s limitom 55 eur a 900 MB v rámci dvojgigabajtového balíka krásnych 860 eur. Poteší, nie?

- V roamingu prevolal maximálne 30 eur, prvý paušál, ktorý je kópiou O2 Moja Firma, mal zadarmo a počítadlo dát v mobile mu funguje bezchybne a poctivo. Tak kde sa vzalo prenesených 5 GB, t.j. 600 eur za dáta, a 160 eur za hlasové a SMS služby navyše, bude ešte zaujímavou otázkou.

- Ešteže má inkaso limitované na 150 eur. Mne by už z účtu stiahli plnú sumu a so splátkou hypotéky či lízingu by som sa mohol rozlúčiť.

- A neodpustíme si Angry Birds ani v tomto upratovaní. Takáto forma propagácie sa mne osobne naozaj páči:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu