4ka pokryla 5G sieťou ďalšie veľké mesto

Najmladší mobilný operátor prináša dobrú správu pre svojich zákazníkov, ktorí chcú využívať rýchlu 5G sieť. Mapa pokrytia sa rozrástla o ďalšie veľké mesto na západe Slovenska.

Oficiálne spustenie testovacej prevádzky 5G siete 4ky sa uskutočnilo v júli 2019 v Banskej Bystrici, v hlavnom meste Slovenska začali zákazníci 4ky využívať sieť piatej generácie od roku 2021 a v apríli 2022 pribudla Trnava. 

Dnes spustil operátor rýchlu sieť piatej generácie už aj v Nitre. Potrebujete k tomu niektorý z podporovaných 5G smartfónov, SIM kartu od 4ky a mať povolené v nastaveniach siete 5G.

"Naše vysielače v Nitre a iných lokalitách využívajú tú najnovšiu Massive MIMO technológiu, ktorá umožňuje pripojiť ešte viac zariadení a ešte vyššími rýchlosťami internetu. Pri 5G dosahujeme teoretické maximá až do 600 Mb/s pri použití 40 MHz širokého pásma. Zároveň sme upgradovali aj technológiu 4G, ktorá teraz dosahuje vo vybraných lokalitách na podporovaných zariadeniach rýchlosti až do 290 Mb/s. Profitovať tak zo zrýchlenia internetu môžu všetci naši zákazníci,“ hovorí Patrik Kollaroci, riaditeľ pre mobilné služby 4ka.    

Ak cestujete do zahraničia, aj tam môžete vo vybraných krajinách využívať 5G pripojenie. Roamingových partnerov nájdete na webe 4ka.sk.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu