Android: Google Maps vo verzii 5.3

Funkciu Latitude v rámci Google Maps máme radi. Ide o zdieľanie vašej polohy s vašimi známymi. Môžete dokonca v reálnom čase sledovať, kde sa práve nachádza návšteva, ktorá k vám práve ide. Stačí, aby mali v aute spustené Google Maps, a aby ste boli v rámci Latitude prepojení. Potom už môžete na počítači alebo Google Maps v mobile pekne sledovať polohu vašich priateľov bez toho, aby ste im telefonovali, či už sú blízko alebo sa niekde zdržali. Latitude môžete na androidoch umiestniť aj ako widget na domácu obrazovku a vašu polohu zdieľať ešte o čosi jednoduchšie.

Spoločnosť Google aktualizovala svoje Mapy pre Android na verziu 5.3, ktorá prináša rozšírenie možností funkcie Latitude:

- sledovanie svojej polohy v histórii v menu aplikácie. Je potrebné túto možnosť povoliť v Nastaveniach.

- nastaviť umiestnenie ako svoje domovské miesto a prihlašovať sa. Tak môžete svojim známym ohlásiť, že ste k dispozícii doma.

- hodnotiť miesta podľa vlastných kritérií.

Možnosť sledovať, kde som sa pohybovala, koľko času som strávila doma alebo v práci či na ceste je fajn, ale viac by asi potešilo, keby Google umožnil plnohodnotnú navigáciu aj v našom regióne, prípadne by bolo možné stiahnuť mapy na pamäťovú kartu a využívať Google Maps ako off-line navigáciu.

Google Maps 5.3Zdroj: googlemobile.blogspot.com

Google Maps pre Android od verzie FW 1.6 a vyššie môžete sťahovať priamo z Marketu v mobilnom telefóne alebo cez webové rozhranie Marketu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu