Projekt Nokia Lab v Bratislave

Spoločnosť Nokia Slovakia spolu s Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave rozbehla projekt Nokia Lab. Študenti sa s ním mali možnosť zoznámiť prostredníctvom súťaže Navrhni mobilnú aplikáciu, ktorá bola spustená počas študentskej vedeckej konferencie IIT.SRC 2011.

Nokia Lab

V priestoroch novej budovy FIIT STU, ktorej otvorenie je naplánované na leto tohto roku, umožní Nokia Lab študentom prístup k najnovším mobilným softvérovým a hardvérovým technológiám poskytovanými firmou Nokia.

Do súťaže sa mohli zapojiť študenti všetkých stupňov vysokoškolského štúdia. Pri návrhoch sa sledovala a hodnotila aj realizovateľnosť aplikácií. Súťaž sa konala v rámci časti Invent študentskej výskumnej konferencie IIT.SRC 2011, na ktorej každoročne svoje výskumné príspevky prezentujú najlepší študenti FIIT STU.

Nokia Lab

Zo všetkých prihlásených študentov porota zložená z odborníkov z FIIT STU a zástupcov firmy Nokia Slovakia vybrala šesť najlepších, ktorí svoje projekty porote, ale aj iným účastníkom konferencie priblížili prezentáciou pri posteroch. Konečným výhercom sa stal Jakub Šimko s projektom FeNa: Battery-Saving, Crowded-Space Navigation and Person Localization System. Na druhom mieste sa umiestnil Michal Holub za projekt Kolektívny zákazník – podpora rozhodovania pri nakupovaní a na treťom skončil Michal Pajbach, ktorý predstavil projekt s názvom Phone 2 PC Gesture Remote Control.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu