Zahanbená trikolóra

Po Williamovom a Milanovom uprataní sa do stavu manželského nadišiel čas upratať aj po našich GSM nespratníkoch. Snáď ste v návale hnevu neurobili zo slovenskej vlajky, či návleku na spätné zrkadlo po včerajšom štandardnom divadle iba obyčajnú trojfarebnú prachovku. Trikolóru na švédskej utierke zo slovenskej "tridsiatky" máme však my! Oranžovo-ružovo-modrú.

Rok 1998 sa okrem vydania už piateho albumu hudobnej legendy Salco niesol aj v znamení globteláckej Jarnej mobilizácie. Pamätníci spomínajú na poctivý kus plastu a elektroniky v podobe 160-gramového Ericssonu GA 628 s modrým krytom. Ten zatienil aj môj Siemens S6. Po trinástich rokoch dal Orindž svojmu vtedajšiemu nápadu nový kabát. Tentokrát prekvapivo odmení tých, ktorí aj bez viazanosti platia faktúry už niekoľko mesiacov a žiadny nový mobil ich netrápi. Asi iba nechápavo krútite hlavou, ale je ich vraj pol milióna. Podstatný bude pre nich tentokrát súčet hodnoty faktúr, ktoré zaplatili počas ne-viazanosti. Pri pohľade do múdrej tabuľky "T" tak môžu ako darček dostať low-endovú Nokiu za euro, alebo iný fínsky produkt. Finlandiu nie. Až 60 % neviazaných zákazníkov totiž používa Nokiu, tých bude na výber teda osem. Dobrá akcia samozrejme splní svoj účel až vtedy, keď nase...nahnevá konkurenciu. Ak ste teda pred pár mesiacmi zdúchli do ou-tú a túžba po mamone vás zavolá naspäť do citrusu, operátor vám napočíta aj faktúry, ktoré ste bez záväzku platili pred odchodom. Dôvodom na návrat teda môže byť fakt, že v starom košiari vás privíta síce starý bača, ale nový honelník.

S tým súvisí aj nasledujúca ponuka na webovej stránke trhovej jednotky. Ak máte omamujúci hlas a viete správne ukecať baby v bare už po prvom miešanom drinku, pozrite tam. Čaká vás možno vysnívaný job kúzelníka s paušálmi. O čo ide? No predsa o "telefonické oslovovanie zákazníkov vo výpovednej lehote alebo zákazníkov zvažujúcich podanie výpovede, alebo portácie zamerané na presviedčanie zákazníka, aby aj naďalej využíval služby spoločnosti. Zisťovanie príčin nespokojnosti alebo výpovede a na základe toho hľadanie najoptimálnejšieho riešenia a vytváranie ponúk pre zákazníka tak, aby zostal naďalej zákazníkom spoločnosti Orange, a.s.." Tak znie teória, prax bude o ponúkaní dovolenky na Seycheloch a hodiniek s vodotryskom, len nech ten lukratívny zákazník stornuje svoje zajačie úmysly.

Inak všetky oranžové mobilné zariadenia je možné kúpiť cez í-šopu už aj k predplatenkám. Palec hore musíme opatrne nakloniť do vodorovnej polohy pri pohľade na ich ceny. V tomto prípade určite nejde o nebezpečnú konkurenciu ostatným internetovým obchodom, bonusové krédo a doprava zdarma pre cenových porovnávačov budú slabý argument. Nižšie by to teda nešlo??

Hospodárske výsledky oboch komunikačných gigantov za prvý tohtoročný kvartál však nasvedčujú, že nižšie by to šlo. Aj keď počet aktívnych SIM kariet klesal viac než štvrtkové nočné teploty. Ale na ružové dividendy by určite zostalo. Aké? Slovensko ako 49–percentný akcionár totiž dostane od Slovak Telekomu za minulý rok veľké gulové a nie dividendy. Zástupcov štátu s prehľadom prehlasoval väčšinový nemecký akcionár spoločnosti. Das ist scheisse Arbeit! Slovensku mierne naštrbil rozpočet, keďže sa rátalo s príjmom 126 miliónov eur. Nevadí, zvýšia sa dane.

Po tom čo Apple zažaloval Samsung, ktorý zažaloval Apple, tak Apple zažalovali aj samotní zákazníci. Tí podali na firmu žalobu kvôli pasívnemu sledovaniu polohy, ktoré je od iOS 4.0 súčasťou mozgu vášho jabĺčka. Pointa monitorovania súvisí vraj čisto iba s reklamou, takže ja nič - ja muzikant. Vinu si Apple nepriamo priznalo vydaním opravnej aktualizácie. A ozaj, už je zažalovaný aj gúgeľ. No fakt! Sledovanie pohybu, tentokrát v podaní Androidu, si dvaja americkí podnikavci ocenili na rovných 50 miliónov dolárov. Ak vám takýto zaoceánsky štýl zaobstáravania vreckového vyhovuje a máte fakt dobrého právnika, v žalobách kohokoľvek za čokoľvek môžete začať. Hlavne si večer stiahnite žalúzie, strata súkromia je totiž naozaj relatívny pojem.

Japonskí samurajovia z čeľade Xperia Mini dostali svojich nástupcov. Lepší displej, HD video, silnejší procesor a k tomu samozrejme ich osobitné know-how - sympatické rozmery. Tak už viete čo vám v lete gate nezaťaží a pritom určite poteší?

No nič. Ideme vyprať vlajku, dresy, návleky, dokúpiť farebné pastelky, pohľadať rapkáč a možno aj nejaké tie fínske produkty. Príjemný a určite nielen hokejový víkend, praje redakcia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu