O2 spúšťa v UK službu mobilná peňaženka

Spoločnosť O2 spúšťa vo Veľkej Británii službu mobilná peňaženka. Po Španielsku tak ide o ďalší trh, kde bude táto služba dostupná. Zároveň predstavila partnerov v oblasti finančných služieb, s ktorými bude spolupracovať pri spustení svojej služby mobilnej peňaženky v druhej polovici roku 2011. Spoločnosti Wave Crest, FIS, Intelligent Environments a Visa Europe boli poverené dodaním platobných a spracovateľských systémov, na ktorých bude založená ďalšia fáza produktov finančných služieb O2.

O2 sa zaviazala spustiť službu mobilnej peňaženky na britskom trhu v priebehu druhej polovice roka 2011. Medzi funkcie, ktoré sú pre peňaženku naplánované, patria mobilný obchod (m-commerce), dobíjanie kreditu (airtime top ups), bezkontaktné (NFC) platby a platby medzi používateľmi (peer-to-peer payments). Služba bude spustená pod značkou O2 Money.

Globálny poskytovateľ elektronických platieb Wave Crest poskytne a bude prevádzkovať platformu, na ktorej bude nová predplatená karta a služba mobilnej peňaženky fungovať a bude tiež riadiť bezpečnosť a on-line zákaznícku skúsenosť. FIS, poskytovateľ technológie v oblasti bankovníctva a platobného styku, poskytne spracovanie platieb a službu pre zákazníkov s centrálou vo Veľkej Británii pre predplatené karty ako aj mobilnú peňaženku.

Spoločnosť Intelligent Environments bola poverená vývojom aplikácie pre peňaženku, ktorá bude kompatibilná so širokou škálou mobilných zariadení. Spoločnosť Visa Europe bude napokon platobnou sieťou pre peňaženku a nové predplatené produkty.

Pozn. redakcie: Na Slovensku zatiaľ nebolo oznámené naplánovanie služby mobilná peňaženka. O2 u nás ponúka platbu za tovar a služby prostredníctvom SMS. Ide o mobilný platobný systém, kedy môžete uhradiť rôzne služby prostredníctvom SMS za použitia jednoduchej autorizácie platby. Službu môžu využiť všetci zákazníci O2, ktorí nemajú blokovaný prístup k prémiovým službám.

Prečítajte si: O2: platby za tovar a služby už aj cez SMS (24. 1. 2011)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu