WP7 vo verzii Mango má priniesť 500 vylepšení

Microsoft v utorok na svojej konferencii v New Yorku oficiálne predstavil novú verziu operačného systému Windows Phone, známu pod označením Mango. Aj na našej stránke sme sa pred časom venovali tomuto očakávanému updatu, ktorý by mal priniesť veľa vylepšení.

Prečítajte si: Čo prinesie Windows Phone 7 Mango? (10. 5. 2011)

Nová verzia by mala byť uvoľnená na jeseň tohto roku. Slovenská lokalizácia bude stále chýbať, pribudne aspoň jazykovo príbuzná čeština a funkčný Marketplace s možnosťou kupovať platené aplikácie. Číselné označenie zatiaľ nie je známe. V úvahu prichádza pomenovanie verzie 7.1 alebo 7.5.

WP7 Mango

Aktualizácia Mango konečne prinesie novinky, po ktorých volajú majitelia zariadení s Windows Phone už dlho. Na utorkovej tlačovej konferencii Steve Ballmer povedal, že používatelia môžu očakávať až 500 nových vylepšení. Či ich bude naozaj toľko, zistíme až po nainštalovaní aktualizácie na telefón. Medzi tie hlavné bude patriť multitasking, webový prehliadač Internet Explorer 9, podpora HTML5 a Silverlight. Flash podporovaný nebude.

Kontakty sa budú dať prepojiť so sociálnymi sieťami a používateľ pri písaní správy dostane na výber, či pošle klasickú SMS alebo odkaz napr. na Twitter. Ďalej prinesie okrem už známych vecí, aj zopár užitočných noviniek, ako je rozpoznávanie hudby, skenovanie čiarových kódov, vyhľadávanie podobných obrázkov a dokonca aj plnohodnotnú hlasovú navigáciu k Bing Maps.

WP7 MangoWP7 MangoWP7 MangoWP7 Mango

Pre tých, čo sa radi na mobile hrajú, ponúkne Mango herné tituly pre konzolu Xbox vo verzii pre Windows Phone. Nedoriešené ostalo nahrávanie obsahu do telefónu iba cez program Zune pri hudbe, alebo cez internet v prípade dokumentov.

Na update sa môžu tešiť aj majitelia súčasných zariadení, pretože Mango bude určené aj pre ich mobilné telefóny.

Zdroj: windowsteamblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu