HTC Sensation na Slovensku

V slovenských obchodoch sa objavil dotykový smartfón HTC Sensation, ktorý bol v apríli predstavený na konferencii HTC v Londýne ako nová vlajková loď spoločnosti. Nový model dostal dotykový 4,3'' širokouhlý Super LCD displej s nadštandardným rozlíšením 540 x 960 bodov (135 % klasického WVGA displeja, 126 % displeja najväčších Xperií), silný dvojjadrový 1,2 GHz procesor, 8 Mpix fotoaparát s AF a duálnym LED bleskom na zadnej a 1,2 Mpix kamerou na videohovory na prednej strane.

Základné info: HTC Sensation

Samozrejmosťou je podpora HSPA, Wi-Fi, DLNA, GPS, 3,5 mm jacku a Bluetooth 3.0. Vďaka USB výstupu s podporou audiovizuálnych prenosov vo vysokom rozlíšení s redukciou na HDMI sa dá HTC Sensation použiť ako multimediálne centrum a stiahnuté filmy si tak pozrieť na veľkoplošných televízoroch a projektoroch. HTC Sensation prichádza na trh s OS Android 2.3.3 a najnovšou verziou prostredia HTC Sense 3.0.

Novému smartfónu je v našom fóre venovaných niekoľko tém. Podľa zatiaľ krátkych skúseností majiteľa je rozmerovo väčší, ale vďaka zaobleným hranám vo vrecku neprekáža. Predinštalovaný Task manager po čerstvom štarte ukazoval 144 MB voľnej RAM z celkovej kapacity 577 MB a 980 MB ROM. Pre porovnanie: Sony Ericsson Xperia Arc ukazuje 176 MB voľnej RAM. Reproduktor telefónu patrí k priemeru. Zadný kryt, ktorý tvorí kov a plast vyzerá byť dostatočne kvalitný, použitie kovu však výrazne dvíha aj hmotnosť. V tomto parametri Sensation citeľne stráca na konkurentov Galaxy S II aj Xperia Arc. V súboji so Samsungom tiež HTC stráca body v kapacite batérie.

Displej je veľmi jemný, oceníte ho ale iba pri prezeraní internetu alebo čítaní dokumentov pri nastavenom zobrazovaní menšieho písma. Počet ikon na domácej obrazovke ostal nezmenený. Viditeľnosť displeja na priamom slnku patrí k priemeru. Pri prezeraní rovnakých fotografií zhotovených HTC Sensation a Sony Ericsson Xperia Arc nie je jemnosť displeja využitá, aj kvalita snímača nedosahuje kvalít Sony Ericssonu. Pri priblížení na maximum zobrazuje Sony Ericsson Xperia Arc podstatne viac detailov.

Odporúčané témy vo fóre:

Samsung Galaxy S2 alebo HTC Sensation?

HTC Sensation - čo vás zaujíma?

Orientačná cena: 549 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu