HTC Desire nedostane Android 2.3 (aktualizované)

Pôvodný text z 15. 6. 2011 16:01 :

Server GSMArena.com priniesol zlú správu pre vlastníkov smartfónu HTC Desire. Oficiálna stránka HTC UK na Facebooku priniesla oznámenie, že technický tím niekoľko mesiacov tvrdo pracoval na spôsobe ako bez kompromisov dostať Android 2.3 Gingerbread s nadstavbou Sense na HTC Desire. Aj keď vraj robili všetko pre to, aby našli ten správny spôsob, na nič neprišli. Dôvodom má byť vraj nedostatok pamäte v zariadení.

FB DesireHTC Desire

Príčina vyznieva naozaj zvláštne. Pre porovnanie: HTC Desire má 1 GHz procesor, 576 MB RAM, 512 MB ROM, pričom HTC tvrdí, že pamäte má málo. Prečo potom na HTC Wildfire S môže Gingerbread bežať, aj keď má iba 600 MHz procesor, 512 MB RAM a 512 MB ROM?

Nechceme technickému tímu krivdiť, ale asi majiteľov Desire nepresvedčí, že urobili naozaj všetko pre to, aby mohla byť uvoľnená aktualizácia na Android 2.3 aj pre ich zariadenia.

Zdroj: gsmarena.com

Za tip ďakujeme čitateľovi s nickom kacesk.

Doplnené 15. 6. 2011 20:55 :

V čase prípravy pôvodného článku ešte nebola zverejnená nová informácia spoločnosti HTC, ktorá hovorí o tom, že HTC Desire predsa len aktualizáciu na Gingerbread spolu s nadstavbou Sense dostane. Pravdepodobne zapôsobil "hlas ľudu" a spoločnosť za pár hodín vyriešila problém, s ktorým sa podľa pôvodnej správy trápila niekoľko mesiacov. Presný dátum uvoľnenia nového softvéru nebol zverejnený.

FB Desire

Diskusia k článku:

Začať diskusiu