Android: zálohovanie SMS

Dnešný článok bude venovaný aplikáciám na zálohovanie nielen SMS správ. Je veľa používateľov, ktorí potrebujú zálohovať správy alebo hovory pre neskoršie použitie. Dôvodov môže byť viacero. Staré správy zbytočne zaberajú v pamäti telefónu alebo na karte miesto a nie vždy sa ich chceme zbaviť natrvalo. V Markete je viacero aplikácií, my si dnes predstavíme dve z nich.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

SMS Backup+ umožňuje nastaviť automatické zálohovanie SMS, MMS a hovorov s vytvorením štítku v účte Gmail. Výhodou je prístup k správam alebo hovorom z akéhokoľvek PC, stačí sa prihlásiť na svoj Gmail účet. Zálohovanie na pamäťovú kartu nie je v ponuke Nastavení. Záloha SMS a hovorov sa dá spätne obnoviť do mobilného telefónu. Pre MMS správy to zatiaľ neplatí. Pri prvom spustení SMS Backup+ je potrebné sa cez webový prehliadač v mobile prihlásiť na svoj Gmail účet.

V Menu aplikácie nájdeme širokú ponuku nastavení. Môžeme si vybrať automatické zálohovanie v určenom časovom intervale, rozhodnúť sa, čo chceme zálohovať, počet hovorov, prípadne upraviť štítky. Autor aplikácie upozorňuje niektorých majiteľov telefónov Motorola, že pre nedostatky v softvéri môžu nastať problémy v prípade nainštalovania aplikácie na SD kartu.

SMS BackupSMS Backup

SMS Backup+ je určená pre OS Android od verzie 1.5 a vyššej a je bezplatne prístupná v Markete vášho zariadenia alebo z webového rozhrania.

Link na stiahnutie: market.android.com

SMS Backup & Restore je jednoduchá aplikácia na zálohovanie a obnovu iba SMS správ. MMS zatiaľ nie sú podporované. Podobne ako predchádzajúca aplikácia umožňuje nastaviť automatické zálohovanie, ponúka výber konverzácií, ktoré chce používateľ zálohovať. Záloha sa ukladá na pamäťovú kartu vo formáte XML a nie je viazaná na Gmail účet. Vytvorenú zálohu môžete odoslať aj e-mailom.

Rovnako ako SMS Backup má aj táto aplikácia problém so zariadeniami značky Motorola. Je bezplatne prístupná v mobilnom Markete alebo z jeho webového rozhrania pre verziu OS Android 1.5 a vyššiu. Komu vadia reklamy v dolnej časti obrazovky, môže si stiahnuť aplikáciu SMS Backup & Restore v platenej verzii za 1,47 €.

SMS Backup&RestoreSMS Backup&RestoreSMS Backup&Restore

Link na stiahnutie: market.android.com

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu