Online nakupovanie v Tescu pomocou smartfonu (video)

Nakupovať sa dá rôzne. V Južnej Kóreji je to možné aj bez nosenia ťažkých tašiek. Známy reťazec hypermarketov Tesco má na miestnom trhu postavenie číslo dva, s čím sa nechcel uspokojiť, a tak začal hľadať možnosti ako zvýšiť svoju atraktivitu. Zmenil názov na Home plus a zvolil úplne novú taktiku. Pilne pracujúcim Kórejcom, ktorí nemajú čas nakupovať, ponúkol zaujímavú službu.

Vytvoril virtuálne obchody, v ktorých sa nachádzajú obrázky s produktmi, ktoré ľudia často nakupujú. Tak vznikla sieť obchodov určených na on-line nakupovanie, nachádzajúcich sa napr. na stanici metra. Namiesto nákupného vozíka vám stačí smartfón s aplikáciou na snímanie QR kódov a nákup môže začať.

Tovar nie je reálne uložený v regáloch, ale je iba vyobrazený spolu s popisom a kódom. Zákazník si pridáva jednotlivé položky do svojho nákupného košíka zosnímaním tovaru a ten sa mu uloží na jeho on-line kartu. Spoločnosť následne objednávku spracuje a nákup dovezie priamo domov k zákazníkovi. Skvelé! Kedy sa dočkáme rovnakej možnosti aj u nás?

Diskusia k článku:

Začať diskusiu