T-Mobile: dátový roaming Travel & Surf

Mobilný operátor T-Mobile zaradí do ponuky od 1. júla 2011 nové balíčky pre dátový roaming rozdelené podľa množstva dát a časovej platnosti. Zákazník s mesačným programom získa aktiváciou balíčka nižšiu cenu za 1 MB v zahraničí. Dáta v balíčkoch platia v zóne EÚ, na Islande, v Nórsku a Lichtenštajnsku.

Travel & Surf S

Najmenší dátový balíček obsahuje 5 MB dát za 4 € a platí 24 hodín od aktivácie. Je ideálnou voľbou pre cestovateľov do zahraničia iba na jeden deň, ktorí chcú lepšiu cenu dát na základné surfovanie či maily.

Travel & Surf M

Stredný variant obsahuje 20 MB dát za 9 € a platí celý týždeň, resp. 168 hodín od aktivácie. Balíček má veľmi dobrý pomer ceny za 1 MB na obdobie niekoľkých dní.

Travel & Surf L

Najväčší balíček je prvým flatovým roamingovým balíčkom v ponuke. Obsahuje 80 MB dát za 21 €, ktoré platia zákazníkovi celý týždeň, resp. 168 hodín od aktivácie. Po vyčerpaní 80 MB je rýchlosť prenosu dát znížená na 32 kbps, no ďalšie prenesené dáta sa už do konca platnosti balíčka nespoplatňujú.

Trojica balíčkov sa dá aktivovať aj opakovane. Pokiaľ zákazník vyčerpá napríklad denný balíček Travel & Surf S, ale potrebuje preniesť ďalšie dáta, môže okamžite po vyčerpaní, resp. podľa potreby aktivovať aj ďalší balíček. Pri najvyššom balíčku môže zákazník po prenesení 80 MB opäť získať aj rýchlejšie dáta ako 32 kbps, pokiaľ si aktivuje ďalší balíček.

Pre ďalšie informácie o možnostiach aktivácie služby Travel & Surf stačí, ak zákazník pošle bezplatnú SMS správu s textom ROAM INFO na číslo 233. Pred vyčerpaním predplatených dát bude zákazník automaticky upozornený formou SMS správy na dosiahnutie určitého limitu, pravdepodobne 90 % z dátového balíčka.

Ponuka dátového roamingu Travel & Surf je súčasťou vlastnej iniciatívy skupiny Deutsche Telekom na zlacnenie a zjednodušenie používania mobilného internetu v zahraničí. Ponuku v rámci tejto iniciatívy postupne predstaví počas tohto leta desať európskych krajín so zastúpením Deutsche Telekomu.

Zdroj: tlačová správa

Pozn. redakcie:

Aktivácia balíka Travel & Surf S prebieha formou SMS s textom S OK na číslo 233. Pre balíky Travel & Surf M a Travel & Surf L stačí zmeniť prvý znak SMS-ky na M alebo L (teda napríklad: L OK na číslo 233)

Po vyčerpaní predplatených dát z balíčka sa ďalšie dáta spoplatňujú sumou 0,2645 € / 100 kB. Preto bude výhodnejšie aktivovať si nový balíček, než platiť za 1 MB dát 2,65 €.

Operátor Orange ponúka za pevný mesačný poplatok 3,90 € v 18 krajinách Európskej únie a Švajčiarska roamingové dátové prenosy v partnerských sieťach za 0,09 € / MB. V ostatných sieťach EÚ a Švajčiarska platí cena 0,49 € / MB.

Operátor O2 v zóne 1 a 2 účtuje za 1 MB sumu 2 €. V zónach 3, 4 a 5 je cena za 1 MB 9 €. Účtovací interval je 10 kB.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu