O2: zníženie cien volaní v roamingu

Spoločnosť Telefónica Slovakia od 1. júla 2011 znižuje ceny odchádzajúcich a prichádzajúcich volaní v roamingu v rámci krajín EÚ vrátane Lichtenštajnska, Nórska a Islandu.

Ceny volaní

Cena za prichádzajúci hovor v zónach 1 a 2 sa zníži na 0,132 € / min s DPH pri sekundovej tarifikácii od prvej sekundy. Cena za odchádzajúci hovor sa zníži na 0,42 € / min s DPH pri sekundovej tarifikácii po 30 sekunde. Ceny odchádzajúcich aj prichádzajúcich hovorov v zónach 3 a 4 zostávajú nezmenené. Aktivácia medzinárodného roamingu je aj naďalej bez poplatku.

Sekundová tarifikácia

O2 poskytuje volania so sekundovou tarifikáciou vo všetkých tarifných pásmach. Tá sa pri prijatých volaniach uplatňuje od prvej sekundy volania a pri odchádzajúcich volaniach po 30 sekundách uskutočneného hovoru. Znamená to, že zákazníci O2 volajú výhodnejšie aj z letných destinácií, ktoré nie sú súčasťou EÚ, ako je Chorvátsko, Turecko či Egypt. Tarifikáciou roamingových volaní ide O2 nad rámec regulácie Európskej komisie.

Roaming Datalimit

O2 svojim zákazníkom prináša aj bezplatne aktivovanú službu Roaming Datalimit. Tá ich chráni pred šokom z vysokých telefónnych účtov pri využívaní mobilných dátových služieb v zahraničí a umožňuje kontrolu spotreby dát. Na každej SIM karte je aktivovaný finančný dátový limit 50 €, čím sa zákazník vyhne nekontrolovanému sťahovaniu dát v roamingu.

Zdroj: tlačová správa

Pozn. redakcie: Škoda, že operátor nezaradil do Zóny 2 k štátom EÚ vrátane Lichenštajnska, Nórska a Islandu aj najnavštevovanejšiu destináciu Slovákov - Chorvátsko. Určite by tým potešili množstvo dovolenkárov.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu