Vyšla nová Opera Mini 6.1 a Opera Mobile 11.1 pre smartfóny

30. júna 2011 boli v Oslo (Nórsko) predstavené nové verzie známych prehliadačov určených pre mobilné zariadenia. Pod heslom "Počúvať našich používateľov" sa tvorcovia pri realizácii vylepšení inšpirovali nápadmi a pripomienkami bežných zákazníkov. Zistili, že im napr. prekáža najmä zdĺhavé vyťukávanie na malých obrazovkách ich zariadení.

Nové verzie prinášajú tieto novinky:

- návrhy hľadaní od vyhľadávačov Google a Yandex (populárny najmä v Rusku) sa budú zobrazovať v okamihu, keď používateľ začne písať do vyhľadávacieho políčka.

- zmeny sa dočkal aj adresný riadok. Teraz sa môže hľadaný výraz písať priamo riadka a okamžite sa bude zobrazovať list s návrhmi na hľadanie.

- kopírovanie a vkladanie textu bolo upravené pre dotykové zariadenia. Stačí ťuknúť na text ktorý chcete vybrať, označiť začiatok a koniec textu a stlačiť "Kopírovať".

- pridali sa nové, menej tradičné domény, ako sú napr. gov, edu, uk, ru, id.

- bola zdokonalená Opera Turbo, a tak je Opera Mobile nielen rýchlejšia, ale aj obrázky v nej sú kvalitnejšie.

- náhľady na stránky boli upravené. Ich usporiadanie v jednom stĺpci odstránilo zbytočné rolovanie dopredu a dozadu po veľkých stránkach.

Vďaka týmto vylepšeniam sa nielen menej "naťukáte", ale celé sufovanie sa vám spríjemní a zrýchli. Opera Mini 6.1 je určená pre Java (J2ME), BlackBerry, S60, Android, a IOS. Opera Mobile 11.1 pre OS Android, OS symbian S60, Win7 Desktop a MeeGo zariadenia.

Pre stiahnitie Opery Mini 6.1 alebo Opery Mobile 11.1 navštívte stránku m.opera.com cez telefón alebo www.operamini.com/mobile na vašom PC. Takisto sa dá aplikácia stiahnuť zadarmo v Android Markete.

Zdroj: www.opera.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu