T-Mobile: viac než polovicu populácie pokrýva 3G sieť

Spoločnosť Slovak Telekom dosiahla významný míľnik v rámci implementácie 3G siete. K 1. júlu 2011 pokrývala už 51 % populácie Slovenska sieťou 3G s nadstavbami HSDPA do rýchlosti 7,2 Mbps a HSUPA do rýchlosti 1,8 Mbps.

Slovak Telekom tento rok pokryl už desiatky lokalít sieťou 3G a svoje tempo plánuje udržať aj počas nadchádzajúcich mesiacov uvedením technológie do ďalších miest a obcí na Slovensku.

Prečítajte si: T-Mobile: mobilný internet HSPA+ s rýchlosťou 21 Mbps (23. 3. 2011)

HSPA+ do 21 Mbps v 35 lokalitách

Významným krokom v oblasti mobilného broadbandu bolo prvé uvedenie technológie HSPA+ na Slovensku. Slovak Telekom uviedol HSPA+ do 21 Mbps už 23. marca 2011 v prvých lokalitách ako Bratislava, Piešťany a Komárno.

Počas ďalších 100 dní pokryl Slovak Telekom takmer tri desiatky lokalít, pričom sú pokryté nielen najväčšie mestá, ale aj obce a viaceré regióny Slovenska.

HSPA+ sa postupne inštalovalo v nasledujúcich lokalitách: Bánovce nad Bebravou, Beluša, Bojnice, Bratislava, Brezová pod Bradlom, Dubnica nad Váhom, Ilava, Kolárovo, Komárno, Myjava, Nemšová, Nová Dubnica, Nováky, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Previdza, Púchov, Rovinka, Senec, Stará Turá, Štúrovo, Topoľčany, Trenčianska Teplá, Trenčianske Teplice, Vojka, Zavar, Zlaté Moravce.

Navyše začiatkom júla pribudlo ďalších šesť lokalít: Holíč, Levice, Skalica, Smolenice, Trenčianske Stankovce a Voderady. Ďalšie miesta pokrytia budú nasledovať v ďalších týždňoch vo viacerých regiónoch Slovenska.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu