Príslušenstvo: Nokia prináša NFC reproduktor a hudobný prijímač

Spoločnosť Nokia uviedla na trh nové hudobné príslušenstvo s technológiou NFC. Tá umožňuje nielen platenie mobilom, ale má aj širšie využitie. Výhodou je párovanie dvoch zariadení iba dotykom bez potreby potvrdzovania povolení v mobilnom telefóne.

Nokia MD310

Nokia MD-310 je bezdrôtový hudobný prijímač, ktorý umožňuje prenášanie hudby z mobilného telefónu alebo iného Bluetooth zariadenia do domáceho audio systému. MD-310 po spojení s domácim audiom pomocou kábla s 3,5 mm jackom, umožní streamovať zvuk v CD kvalite až do vzdialenosti 100 metrov. K mobilnému zariadeniu sa pripojí cez Bluetooth jediným stlačením tlačidla alebo pomocou NFC jednoduchým dotykom.

Nokia Wireless Music Receiver MD-310 bude dostupný v bielej a čiernej farbe za cenu približne 59 €.

Nokia Play 360° je bezdrôtový reproduktor s hliníkovým telom, ktorý ako už jeho názov napovedá, šíri zvuk do priestoru všetkými smermi. S mobilným zariadením sa spáruje jediným stlačením tlačidla Bluetooth alebo cez NFC. Stačí sa jednoducho mobilom iba dotknúť reproduktora.

Nokia Play 360

Samozrejmosťou je aj prítomnosť 3,5 mm jacku a nabíjacieho microUSB konektora. Reproduktor má vloženú vymeniteľnú batériu s kapacitou 1 020 mAh, ktorá udrží reproduktor v prevádzke až 21 hodín. Vďaka tomu dobre poslúži nielen doma, ale i v práci či na cestách. Pri prichádzajúcom hovore sa prehrávanie hudby automaticky ukončí, po skončení hovoru sa opäť spustí. V prípade, že si zákazník zakúpi dva reproduktory, bude si môcť užívať stereofónny zvuk.

Nokia Play 360° bude dostupná v troch farebných vyhotoveniach: modrej, čiernej a bielej za približnú cenu 150 €.

Zdroj: nearfieldcommunicationsworld.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu