Nokia predstavila tri nové smartfóny s OS Symbian Belle

Spoločnosť Nokia dnes v Hong Kongu predstavila tri nové smartfóny s operačným systémom Symbian Belle a 1 GHz procesorom.

Nokia 700 má byť najmenším smartfónom na svete. Je ideálny pre ľudí, čo chcú smartfón, ktorý sa zmestí do vrecka. Rozmery novinky sú 110 x 51 x 10 mm a hmotnosť 96 gramov. Vo výbave nájdeme 1 GHz procesor, GPS, podporu HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, NFC i FM rádio. K dispozícii bude 5-megapixelový fotoaparát s LED bleskom a funkciou "full focus".

Pamäť telefónu o veľkosti 2 GB sa bude dať rozšíriť microSD kartami až do kapacity 32 GB. 3,2-palcový AMOLED displej s technológiou ClearBlack dostal odolné sklo Gorilla Glass.

Na mobilný trh by mala prísť v ešte v treťom štvrťroku 2011 za cenu okolo 270 € bez dane v niekoľkých farebných variantoch.

Nokia 701 má ponúkať vynikajúci grafický výkon, veľkú výdrž batérie a najjasnejší displej. Rovnako ako predchádzajúci model Nokia 700 má i táto novinka 1 GHz procesor na ktorom beží operačný systém Symbian Belle.

Nový model dostal všetky štandardné funkcie: HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, FM rádio i NFC. Rozmery sú 117 x 57 x 11 mm, hmotnosť 131 gramov. Dotykový displej s technológiou ClearBlack má uhlopriečku 3,5'' a odolné sklo Gorilla Glass.

Na fotografovanie poslúži 8-megapixelový fotoaparát s duálnym LED bleskom a "full focusom". Vnútorná 8 GB pamäť sa dá rozšíriť až do kapacity 32 GB pomocou microSD kariet.

Smartfón Nokia 701 bude k dispozícii v treťom štvrťroku 2011 za cenu približne 290 € bez dane v niekoľkých farbách.

Nokia 600 je tretím predstaveným smartfónom s operačným systémom Symbian Belle. Vynikať má hlasným reproduktorom a vstavaným FM prijímačom, preto pri počúvaní rádia nebude potrebné mať pripojené slúchadlá.

Rozmery novinky sú 111 x 53 x 13 mm, hmotnosť 100 gramov. Procesor bude taktovaný na 1 GHz. Vo výbave nebude chýbať podpora HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC ani magnetometer. Vnútorná 2 GB pamäť sa bude dať rozšíriť pomocou microSD kariet do kapacity 32 GB.

5-megapixelový fotoaparát s LED bleskom pravdepodobne nebude mať funkciu automatického zaostrovania. Videá nahrá v HD kvalite. Batéria má vydržať až 15 hodín hovoru alebo 550 hodín pohotovostného režimu.

Nokia 600 bude dostupná v čiernej, bielej, ružovej a zelenej farbe od tretieho štvrťroku 2011 za cenu približne 180 € bez dane.

Zdroj: conversations.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu