T-Mobile: 3G sieť vo Vranove nad Topľou (aktualizované)

Čitateľ Marek nás informoval o spustení 3G siete operátora T-Mobile vo Vranove nad Topľou. Od 29. augusta 2011 sa konečne dočkali rýchlej dátovej siete aj zákazníci tohto vyše dvadsaťtisícového mesta. Súbory môžu sťahovať teoretickou rýchlosťou až do 7,2 Mbps a odosielať rýchlosťou 1,8 Mbps. Na mape pokrytia lokalita nie je zatiaľ označená ružovou farbou.

Prečítajte si: T-Mobile: viac než polovicu populácie pokrýva 3G sieť (13. 7. 2011)

Na nedávnej tlačovej konferencii sme sa tiež dozvedeli, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Mapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Za čitateľský tip ďakujeme.

Doplnené 1. 9. 2011 10:15 h:

Čiateľ Marek nás informoval, že od 1. septembra 2011 vypol T-Mobile svoju 3G sieť vo Vranove nad Topľou. Telefón indikuje pripojenie HSPA, no pri surfovaní po internete využíva iba EDGE. Operátor pravdepodobne zatiaľ iba testoval svoju rýchlu dátovú sieť. Je preto otázkou krátkeho času, kedy spustí 3G v tejto lokalite do ostrej prevádzky.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu