Audiofilný fónofil

Pri pohľade na prvé salónky a čokoládových pánov v červenom kabáte v regáloch supermarketov akosi podvedome očakávame vianočný ošiaľ aj od operátorov. No to si ešte musíme zopár týždňov počkať. Október je na rolničky ideálny. Zatiaľ postačí doznievajúca uhorková sezóna.

Vedúci sa pri testovaní fónu od HTC nedokázal prestať smiať. Spôsobil to čiastočne model ChaCha a čiastočne fakt, že si dal malé pivo. No veď počkaj, teba ten smiech v manželstve prejde! V každom prípade vysmiate HTC v jeho recenzii obstálo už aj z toho praktického dôvodu, že vedúci nie je nepriateľ sociálnych sietí. Veď ani ja. A isto ani ty. Navyše ak ste zvedaví na to, ako Rišo vo štvrtok prešiel na unikátnej kompe na Váhu medzi Sereďou a Hlohovcom, už sa nemusite hlásiť o jeho priateľstvo v "knihe tvárí". Veď tu máme Subscribe button - nové tlačidlo pre odoberanie noviniek. Ale dosť už toho modrého zla.

Pri prvom zástupcovi multimediálnej línie taiwanských modelov sa určite neprestanete vlniť v rytme Lambady, či iného náročnejšieho súhrnu zvukov, odborne nazývaného hudba. HTC Sensation XE vďaka novým technológiam údajne ponúkne počúvanie muziky v štúdiovej kvalite. Pri tomto marketingovom šermovaní so slovíčkami si správny audiofil iba ironicky odpľul, tí ostatní určite zbystrili uši, hoci hudobný sluch nemajú.

Má ho však zjavne Orindž, ktorý vraj v stredu urobí dieru do hudobného sveta. Necháme sa teda prekvapiť, či to nebude náhodou iba dierka na Rážových boxerkách.

Náruživú fónistku Michaelu nikomu asi predstavovať netreba. Opäť odskočila od hrncov, zamávala mužom a hodila na sklo desiatky riadkov svojich skúseností. Sklamaná bola najmä z výdrže...čo by síce mohlo evokovať vzťah k tým spomínaným chlapom, no v tomto prípade hovoríme o Nokii E6. V každom prípade ide o dôstojného nástupcu redakčne tak obľúbenej Nokie E71.

Ou-tú pokračuje v rozdávaní 500 čínskych smartfónov, takmer 270 ich už našlo svojho majiteľa. Pár hodín čakania pred predajňou ešte nikoho nezabilo. Našťastie noci sú ešte pomerne teplé, a ani potenciálne prízemné mrazy neublížia hrdinom v spacákoch. Akurát od pondelka očakávame príchod studeného frontu, takže odporúčame ešte jeden pár fusaklí.

Komu nestačí prepojenie mobilu s práčkou, môže svojho miláčika ovládať aj v aute cez displej autorádia. Takže okrem ostrekovačov, smeroviek, svetiel, stieračov, tempomatu, otáčkomeru, brzdy, klimatizácie, si určite počas jazdy nájde čas aj na mapy, hudbu a hovory.

Novopredstavený a ešte horúci Windows 8 chce okrem počítačov rúbať aj inde. Vďaka možnosti dotykového ovládania si konkrétne berie na mušku tablety, kde by rád podkúril suverénne sa tváriacemu Androidu. Môžeme začať tipovaciu súťaž, či za rok bude jeho trhový podiel aspoň 10 %, alebo skončí na smetisku dejín vedľa legendárneho Tamagočiho.

Pri pohľade na štatistiku predaja telefónov cez istú slovenskú é-šopu sa zdá, že Nokii sa darí viac, než potrebuje. A verte tomu, že potrebuje naozaj mnoho. V prvej desiatke figuruje až sedem jej modelov, no čo Fínov určite neteší je fakt, že Slováci kupujú najmä ich low-endy. A malý obrat = malý zisk.

Vysvetlením by mohla byť teória, že správny Slovák predsa šetrí na piaty aj-fón, ktorý má prísť na trh údajne už v októbri. Nikto ho síce poriadne nevidel, jeho parametre sú tiež záhadou, ale napriek tomu je vysnívanou modlou. Určite však bude lepší než štvorka a horší než šestka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu