Android: Éčka v potravinách

Chcete vedieť, čo jete spolu s jedlom? V potravinách sa nachádzajú prídavné látky označované písmenom "E" a číslovkou, tzv. "éčka". Niektoré sú úplne neškodné, iné môžu pri častom konzumovaní zapríčiniť zdravotné problémy, prípadne pôsobiť na človeka ako alergén.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať takmer každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

V Markete sa objavila zaujímavá aplikácia slovenského autora pod názvom Éčka. Po jej nainštalovaní do mobilu budete mať stále po ruke informácie o jednotlivých prídavných látkach. V aplikácii môžete vyhľadávať podľa kódu, alebo názvu látky. Podľa zobrazenej farby poznáte či a ako škodlivo pôsobí na ľudský organizmus a dozviete sa informácie o tom, v akých potravinách sa "éčko"môže nachádzať.

fotkafotkafotka

Link na stiahnutie: market.andoid.com ecka

Pre rýchle vyhľadávanie si môžete na plochu umiestniť widget, ktorý spustí okamžité vyhľadávanie. Aplikáciu si môžete bezplatne stiahnuť do svojho zariadenia s OS Android 2.2 a viac z mobilného Marketu alebo jeho webového rozhrania.

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu