Týždeň na jednotku

Ak ste premeškali včerajší magický dátum na usporiadanie svojej svadby, rozvodu či nebodaj oslavy jedenástych narodenín milovanej Nokie 6210, tak nezúfajte. 22. februára 2222 máte šancu na reparát. No dobre, ani 12. 12. '12 nevyzerá zle.

Zatiaľ sme však stále v 21. storočí a hospodárske výsledky magenty za 9 mesiacov tohto roka majú nenápadnú tendenciu podobať sa na využívaniu zotrvačnosti auta pri jazde z Pezinskej Baby. Čiže idú dolu kopcom. Ale trend to je pochopiteľný, zvlášť keď každý rok telefonujeme vďaka nemilosrdnému konkurenčnému boju lacnejšie.

A to, čo niekomu chýba, inému zase pribudne. V tomto prípade hovoríme o benjamínovi slovenského trhu - ou-tú. Rástlo mu všetko potrebné - výnosy a počty plebejcov túžiacich po maximálne trinástich centoch. Môže za to z časti práve magenta a to prostredníctvom poskytnutia svojej siete pre národný roaming. Samozrejme, zadarmo to nie je.

Okrem toho O-two asi prekvapene zistilo, že telefón za dobrú cenu bude vždy pre zákazníka veľmi dobrým lákadlom. A to je presne to, čo kyslík kvôli svojím pravidlám férovosti akosi prehliadol. Preto sa čoraz viac nenápadne vracia k aspoň čiastočnému dotovaniu telefónov, čomu zodpovedá aj akcia polovičnej ceny na vybrané telefóny pri chlapíkovi menom Filip. A aby si operátor nepustil nadmerne žilou, tak zároveň okresal bonus za prenos čísla na polovicu. Čiže pajdu, čo je suma takmer identická so zľavou akú ponúka pri kúpe fónu. Takže sa toho vlastne ani veľa nezmenilo, výhodou je akurát fakt, že na dokonalé využitie svojho benefitu nemusíte čakať 20 mesiacov. Uff, komplikujú sa nám tie Vianoce.

Ozaj, na pošte odteraz zaplatíte plyn, vodu, alimenty, a tiež si zakúpite ružovú SIM kartu. Po trafikách a obchodných reťazcoch sa tak plebejcom zúži životný priestor, kde nenájdu čo len zmienku o mobilnej komunikácii. Veď niekto má Hanku Montánovie aj na dverách wé-cé.

V takom Dolnom Bare sa rozpínavosti internetov od Telekomu určite potešia, hoci babičky by možno viac ocenili rekonštrukciu kostola než nejaké to GGG, či "ký ďas" to je, a nebohý bojovník János Bertalanffy peknú bustu. Ten už neocení ani zlacnenie troch ružových telefónov. Tak neviem, asi by som to radšej skúsil v Hornom Bare, tam majú aj HSPA+.

Ešte ani nestihlo opadnúť nadšenie zo súťaženie o tri Nokie a už cítiť vo vzduchu jeden voľný Sony Ericsson Xperia active. On síce odolný je, ale verím, že vy mu odolávať dlho nebudete, zvlášť nie po prečítaní fóňackého Prvého kontaktu. A nijako lepšie by sa nedali demonštrovať vlastnosti tejto odolnej mašinky, než citovaním vedúceho pamätnej vety - "ak vám padne do blata, jednoducho ju strčíte na pár sekúnd do blízkej mláky a je to".

Inak v rebríčku najpredávanejších fónov v istej é-šope sa hegemónia fínskych telefónov značne naštrbila, a to najmä vďaka Sony...a zatiaľ aj Ericssonu.

Inžinieri z Nokie majú konečne po implementovaní autofókusu do svojich modelov čas aj na iné zábavky. Koncept ohybného telefónu s využitím nanotechnológií pripomína materiál gumenných medvedíkov a my si naň počkáme zrejme do budúceho magického dátumu.

A keď už sme minule začali s tými vianočnými spomienkovými reklamami, tu je naša obľúbená:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu