čo skrýva inverzia

Posledná tohtoročná šanca prežiť štvordňový víkend s použitím iba jediného dňa dovolenky je pre pracujúci ľud už pasé. Dnešná sobota je opäť tá štandardná, takže hybaj upratovať!

Po čase sa konečne ozval aj Orindž. Síce nie hlasno, ale aj šepot niekedy poteší. Čo však nepoteší, je zdraženie služby mjúzik-džet. A operátor to urobil premyslene. Hoci ponúkol kupóny na tri a šesť mesiacov, ktoré službu výrazne zlacnia, tak pri mesačnej platbe sme sa dočkali zdraženia o dve éčka. Paradoxne, funfónisti parazitujúci na oranžovej sieti, majú mesačný poplatok výrazne výhodnejší než samotní zákazníci citrusu. Žeby Orindž zámerne naháňal ovečky svojmu dcérskemu virtuálnemu operátorovi? Výhodou tejto službičky je, okrem tony pesničiek, aj možnosť získať gigabajt dát za rozumnú cenu, avšak len pri platbe na pol roka dopredu. Ale to už bude jar a vtedy už snáď poľaví aj inverzia.

Citrusový plod tiež rozšíril svoju ponuku o dve senzačné placky od HTC, takže, kto za ne nechce vysoliť päť stoviek, môže pri aktivácii s paušálom ušetriť nejaké drobné. A ešte mu aj zostane na vianočný punč.

A neuveríte, ale presne jedno z týchto "senzácií" prešla aj naším tvrdým redakčným testom. Páni Rišo a Riško sa však jednoznačne zhodli v tom, že hlavným nedostatkom na tomto telefóne sú, prozaicky, slúchadlá.

Madženta pokračuje vo svojom predvianočnom flirtovaní so zákazníkmi. Tentokrát dostanú plebejci pri aktivácii programov Podľa seba ako bonus aj neobmedzené komunikačné orgie vo vlastnej sieti na ďalšie tri čísla. Manželka, milenka, Zdenka. To by šlo. Nepoteší však inšpirácia Citrusom, takže ak nerátame najvyšší paušál za 40 éčiek, tak uvedená ponuka je grátis len na štvrtinu, prípadne polovicu viazanosti. Takže Vianoce vám môžu skončiť už v lete 2012.

Potešujúci krok voči nenáročným surferom bez dátoveho balíčka urobilo ou-tú. Tí zaplatia odteraz denne maximálne iba jedno euro, jediným obmedzením je spomalenie rýchlosti po prešustrovaní 20 megabajtov. Nemračte sa, viete aké sú sadzby za jeden megabajtík u konkurencie?

Uvidíme čo na to všetko povie nový riaditeľ. No, keď hokejistom vládne Čech, tak prečo by nemohol okysličenému ľudu pán z krajiny nekonečných telenoviel? Ramiro Lafarge Brollo určite rád zhodnotí svoje skúsenosti z komunikovania v Čile. V každom prípade pripomíname, že juhoamerické praktiky na nekompromisných Slovákov neplatia.

Nokia má nový titul. Podľa Greenpeace je najekologickejším výrobcom fónov. V praxi to môže znamenať, že jeho mobily sú vyrobené z recyklovaných plastových fliaš od šofocoly, fabriky sú poháňané solárnymi článkami a zamestnanci obedujú brokolicu z bio-eko-farmy. Naopak, takí zamestnanci RIM-u jazdia do práce zásadne na pick-upoch s 25-litrovou spotrebou.

Kapor, banány, pomaranče, kofola, stromček, desiatky darčekov... Ak sa vám už teraz trasie peňaženka pri predstave toho, ako dostane aj tento rok na Vianoce cez držku, tak máme pre vás tip na úspory. Síce drobné, ale potešujúce. Nová SMS brána bude mať pri vianočnom nátlaku určite problémy, takže si ju užite, pokiaľ je funkčná a nevŕzgajú jej pánty.

Na záver si pozrite, ako sa tvorí vianočná reklama v lete:

Výsledok sa celkom podaril:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu