Už len týždeň

Už o týždeň bude v byte rozvoniavať filé z teska, nelegálne odrezaná jedlička zo susedného chotára a možno aj nejaký ten mobil. Jeho novota má vždy jedinečnú arómu, snáď lepšiu než tá (r)umová v koláčoch.

Kto čaká zopár dní pred Vianocami krvavý boj operátorov o zákazníka, asi bude sklamaný. A tak sa z tlačoviek dozvieme akurát to, že vďaka citrusu si môžeme odteraz cibuľu nakrájať aj na doske od Samsungu, že peroxidové babenky ohúrime Jonatánom SSSS od Madženty, a že tesko mobajl má dve nové prevádzky. V Nitre a Prešove. Ta hej, ňe? Čo vám budem hovoriť, uhorková sezóna frčí aj v decembri. Akurát si tie kvašáky môžeme ešte namáčať v pudingovej plnke a v cukre z vanilkových rožkov.

Ešte, že je aspoň zábava s ou-tú, ktoré pompézne rozbehlo svoju fejsbúkovú súťaž. Kto dychtivo klikal na virtuálne balíčky a čakal v nich čínsky mobil, tablet, či aspoň zľavu za pár drobných na nejaký ten huja-vei, tak zostal sklamaný viac než slovenskí hokejisti na domácich majstrovstvách sveta. Kyslík zrejme nečakal, že slovenský národ bude vôbec súťažiť v hre, kde sa dá niečo získať zadarmo. Pche, tak to nás ešte nepozná! Aplikácia nezniesla nápor tisícov záujemcov a tak bol operátor nútený vylepšovať a pridávať darčeky ako satisfakciu. Tak mu treba, nabudúce by som zverejnil iba GPS súradnice, kde sú v katastri obce Horné Úľany schované pod borovicou krabice s mobilmi.

Spravodlivejším darčekom pre všetkých okysličených by mohlo byť splnenie plánu pokrytia GGG všetkých miest nad 5 000 obyvateľov. A to už do roka. No, len aby sa z toho nakoniec nestala päťročnica.

Mobily od Panasonicu nikdy v Európe nepatrili medzi predajné trháky, vždy išlo skôr o exotiku v rukách zákazníkov. To sa má vraj zmeniť a s novým modelom sa chce výrobca presadiť aj u iných, než ázijských zákazníkov. Držíme palce, čerstvé vetry sú vítané.

Podobnú otázku nemusí riešiť Samsung, ktorý v tomto roku predal najviac fónov vo svojej histórií, čo v rečí čísel znamená 300 miliónov kusov. To ako keby mal každý Slovák 60 kusov ťamťungov za opaskom.

Komu nestačil prvý kontakt s vlajkovou loďou manželstva vyhľadávača a výrobcu chladničiek a mobilov, ten by určite nemal prehliadnuť vizuálny zážitok so Samsungom Galaxy Nexus. A kto chce zážitkov ešte viac, nech neprehliadne náš kanál.

Za posledné dva týždne sme testami potešili všetky živočíšne druhy. Ženy možno dosiahnu pocit uspokojenia s HTC Rhyme, plusom bude určite plná krabica príslušenstva v cene a pozitívny záver Lenkinej skúsenosti s ním.

Už raz spomínanú dosku na krájanie s GSM modulom, pre zmenu, prevetral kuchár vedúci. Opäť palec smeroval nahor, hoci tie rozmery mohli byť aj menšie. Ale to už by sme zase boli na úrovni obyčajného fónu pre obyčajných plebejcov.

Aničku dušičku má vo svojom kvalitnom plastovom tele Nokia Viisisataa. Za použitie fínčiny v jej názve sa ospravedlňujeme, ale musíte uznať, že to znie lepšie ako fünf hundred. Za 170 eur však štandardne nečakajte autofókus a dokonca ani Android. Prečo asi?

Kto však zeleného panáka vo svojom telefóne vlastní, možno využil výpredaj vybraných desiatich aplikácií za ľudovkových desať centov. A prečo desať za desať? No lebo medveď! A ešte preto, že Market oslavuje desať miliárd stiahnutých aplikácií.

Ale dosť bolo rozkoše. Je týždeň pred najväčším komerčným sviatkom ľudstva, tak si bežte trochu poupratovať, nech sa Ježiško nezhrozí. My už sme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu