Android: internet banking od Tatra banky

Tatra banka sprístupnila po vyše roku od spustenia aplikácie pre operačný systém iOS mobilný Internet banking aj pre klientov, ktorí používajú zariadenia s operačným systémom Android od verzie 2.1 a viac. Zákazník musí mať aktivovanú službu Internet banking od Tatra banky a prístup k internetu cez Wi-Fi pripojenie alebo dátový balík operátora. Aplikácia je v slovenskom alebo anglickom jazyku.

Prečítajte si: : iPhone TIP: Tatra banka - internet banking v mobile (21. 10. 2011)

Android TIP je naša malá rubrika. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám radi predstavíme nejakú zaujímavú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

Pri prvom spustení aplikácie je nutné mať nástroj Karta a čítačka. Problém môžu mať zákazníci, ktorí čítačku nevlastnia. Bez nej aplikáciu nemôžu využívať a budú musieť požiadať o jej vydanie na pobočke banky. Na ďalšie používanie stačí už len zvolený bezpečnostný kód. Bezpečnostné nastavenia Internet bankingu a aplikácie pre Android sú nezávislé.

Pri prvom prihlásení je nutné vytvoriť Bezpečnostný kľúč, ktorým sú chránené všetky dáta a prístup do samotnej aplikácie. Pri vytvorení Bezpečnostného kľúča je nutné zadať PID a heslo, ktoré zákazník využíva na prihlásenie do aplikácie Internet banking a kód z Karty a čítačky vygenerovaný funkciou Podpis. Následne pre využívanie aplikácie postačuje zadanie Bezpečnostného kľúča pri jej spustení.

Tatrabanka IBTatrabanka IB

Aplikácia umožní prístup k účtom a kreditným kartám. Poskytuje základné funkcie Internet bankingu - prehľad účtov a kreditných kariet aj s detailmi, zoznam pohybov na účte alebo kreditnej karte či možnosť realizácie domáceho prevodného príkazu z dostupných účtov. Aplikácia poskytuje aj prístup k mape so zoznamom pobočiek a bankomatov a k aktuálnemu kurzovému lístku.

Link na stiahnutie: market.android.com

Tatrabanka IBTatrabanka IB

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu