PFuj 2012

Asi žiadne Upratovanie nebude mať horšiu čítanosť, než to silvestrovské. Veď kto už len v posledný deň roku sedí pri počítači, alebo mobile? No nič, vítame všetkých piatich triezvych čitateľov pri poslednom upratovaní. Tohtoročnom.

Máme tu vianočné štatistiky operátorov. Škoda rozoberať čísla, jednoducho veršovačku o Ohni čo v krbe praská a očiach v ktorých vládne pokoj, láska, poslali plebejci asi 27 485 159 krát. A to ešte stihli zabiť kapra, miešať šalát a pozerať dvadsiatu šiestu reprízu Popoluchy. Okysličení zákazníci navyše trhli rekord v počte odoslaných MMS, nuž ale dajte Slovákovi niečo zadarmo. Takže všetci fotili zátišie s guľami a posielali rodine.

V štatistike najviac hľadaných fónov na prajsmánií sa toho veľa v decembri nezmenilo. Stále boduje Samsung, a to aj vďaka prerástlemu modelu Note. Tohto kríženca pouličnej zmesi medzi mobilom a tabletom sa mimochodom dodalo na trh už milión kusov a to ešte čaká Amerika. Apple zrejme už teraz rozmýšľa, akým súdnym procesom tento rozmach konkurenčného výrobcu zastaví.

A ešte jedna štatistika. 25. decembra bolo aktivovaných 6,8 miliónov mobilných zariadení s operačným systémom iOS a Android, čo je o 353 % viac než v bežný deň, kedy sa obeduje sáčková polievka a nie kapor. Za chvíľu nastane stav, že trendy budú opäť telefonujúci s "dumbom".

Inžinieri zo spoločnosti Ericsson behali za zadkom vybranej skupine ľudí s cieľom zistiť, čo tí plebejci vlastne na tom telefóne stále robia. Takže ak ste sa ráno zobudili, so zalepenými očami prihlásili na fejsbuk a pri posteli si už šikmooký pán robil do notesu poznámky, neľakajte sa. Patríte k 20-tim percentám používateľov smartov v USA.

Vedúceho videá na Youtube sa ujali, ako hovoria pestovatelia a nebezpečne šlapú na päty Rytmusovým Zlatokopkám. Povedali by ste však, že najviac frčalo HTC Wildfire S a najväčšie percento návštevníkov nad 65 rokov tvorili práve ruskí surferi?

No nič, bežte už na tie námestia, chaty, bary, diskotéky po 2012-ty krát osláviť nový rok. A tak ako si hovoríme vždy po polnoci, nech je aj tento lepší, krajší a hlavne morálne bohatší.

PS: Inak viete o tom, že na domácu prípravu prskaviek vám stačí iba práškové železo, práškový hliník, dusičnan bárnatý, dusičnan stroncnatý a dextrín? Tak vitaj 2012!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu