Kindle Fire: najpredávanejší produkt od Amazonu

Každý výrobca sa rád pochváli výborným predajom svojich výrobkov. Inak tomu nie je ani pri nových čítačkách a tablete od Amazonu. Okamžite po uvedení na trh sa stali hitom. V tlačovej správe z konca minulého roka sa Amazon pochválil, že počas decembra 2011 si zákazníci kúpili každý týždeň viac než milión zariadení Kindle. Presné čísla jednotlivých modelov neprezradil, no najpredávanejším výrobkom je tablet Kindle Fire, označovaný aj ako lacný konkurent iPadu.

Prečítajte si: Amazon predstavil dve čítačky a tablet (29. 9. 2011)

Amazon Kindle Fire je dotykový tablet s IPS displejom, dvojjadrovým procesorom a operačným systémom Android, no s vlastnou grafickou úpravou, ktorá sa na Android takmer nepodobá. Výbava tabletu neohúri, zákazníkov dokázala osloviť hlavne príjemná cena. Na Slovensku sa oficiálne nepredáva, ale dá sa v internetových obchodoch u nás kúpiť za cenu približne 275 €, na amazon.com je cena 199 amerických dolárov.

Sedempalcová uhlopriečka s rozlíšením 1024 x 600 bodov je pokrytá vrstvou Gorilla Glass. 8 GB vnútorná pamäť podporuje ukladanie súborov na server Amazon Cloud. Konektivitu zabezpečuje iba Wi-Fi pripojenie a USB port. Nový webový prehliadač Amazon Silk je rýchly a šetrný k dátam podobne ako Opera Mini. Tablet ponúka s vypnutou Wi-Fi až 8 hodín nepretržitého čítania alebo 7,5 hodiny prehrávania videí.

Zdroj: amazon.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu