Nissan predstavil prvý samoopravný kryt na iPhone

Automobilka Nissan predstavila kryt pre telefóny Apple iPhone 4 a 4S, ktorý sa dokáže sám opraviť. Kryt Scratch Shield dokáže opravit malé škrabance už do jednej hodiny, v prípade závažnejších poškodení môže samooprava trvať až týždeň.

Inovatívny lak Scratch Shield použitý na kryte, vyvinula automobilka Nissan v roku 2005 v spolupráci s Tokijskou univerzitou a spoločnosťou Advanced Softmaterials a použila ho už na množstve vozidiel Nissan a Infiniti. Vysoká flexibilita a elasticita laku Scratch Shield umožňuje, aby sa drobné odreniny samy rýchlo opravili. Povrch, ktorý na dotyk pripomína gél, je na rozdiel od bežného laku odolnejší proti poškrabaniu.

Kryt je vyrobený z plastového materiálu ABS. Ten je pevnejší a robustnejší než iné plasty. Vonkajší lak je vyrobený z polyrotaxanu. Táto chemická štruktúra v prípade drobného poškrabania laku reaguje tak, že poškodené miesto navráti do pôvodného tvaru a medzeru vyplní, čím škrabance "opraví".

Nissan kryt

Spoločnosť Nissan už vyrobila prvú sériu týchto samoopravných krytov. Určená je zatiaľ na beta testovanie u vybraných novinárov a zákazníkov. V prípade silného záujmu sa spoločnosť bude snažiť uviesť kryt do bežného predaja už v priebehu tohto roku.

Nissan kryt

Zdroj: nissan-europe.com

Diskusia k článku:

People 20.01.2012 - 01:56

Ked z toho zacnu robit mobily, tak to bude supa. Inak kryt vyzera fajn, len logo nissan zmazat.

Boris20.01.2012 - 12:14 Trvalý odkaz

no a ta odrenina, co mam na Qashqai na zadnom blatniku, preco sa sama neopravi? ;-)

johan20.01.2012 - 14:22 Trvalý odkaz

Je to sice pekne, ale statisticky 90% padov iPhone 4/4s konci prasknutym displejom a ten sa urcite sam neopravi.

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn20.01.2012 - 14:42 Trvalý odkaz

Hochu, to by som chcel vediet odkial taku statistiku mas.

Takedown360S20.01.2012 - 15:26 Trvalý odkaz

ja mam ip4 a uz mi vela krat spadol na zem a nic sa mu nestalo, v predu mam len obycajnu foliu a vzadu je normalne bez dalsieho krytu/folie a ziadna prasklinka nic

Celá diskusia 7 príspevkov