RIM (BlackBerry) mení šéfa

Po dvadsatich rokoch spolupráce odchádzajú z vedúcich pozícií firmy Research in Motion (RIM) Jim Balsillie a Mike Lazaridis, doterajší šéfovia kanadskej spoločnosti. Dôvodom sú neúspechy spoločnosti v snahe udržať krok s konkurenciou. Obaja ostávajú členmi predstavenstva.

Medzi hlavné dôvody patrí aj nespokojnosť investorov. Akcie RIM majú v posledných mesiacoch hodnotu hlboko pod úrovňou spred niekoľkých rokov. Zdá sa, akoby RIM zaspalo na vavrínoch. Obľúbené manažérske smartfóny BlackBerry boli prevalcované telefónmi s operačným systémom iOS a Android.

Novým CEO firmy sa stal Thorsten Heins, ktorý doteraz zastával funkciu prevádzkového riaditeľa. Zároveň bol aj menovaný do predstavenstva spoločnosti RIM. Nový riaditeľ bude mať neľahkú úlohu. Presvedčiť akcionárov, že ich investície sú v dobrých rukách a zastaviť prepad hodnoty spoločnosti.

Thorsten Heins

V októbri minulého roka uviedla firma novú generáciu mobilnej platformy pre telefóny a tablety s názvom BBX. Nová platforma podľa spoločnosti spája to najlepšie z BlackBerry a platformy QNX. Okrem toho bude BBX obsahovať nové BlackBerry Cascades UI s modernou grafikou.

Prečítajte si: RIM predstavil novú platformu BBX OS (20. 10. 2011)

RIM verí v potenciál platformy BBX, ktorá má spolu s novými zariadeniami pomôcť firme zlepšiť postavenie na konkurenčne silnom trhu.

Zdroj: rim.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu