Think Big podporí projekty mladých

Mladí ľudia majú veľa dobrých nápadov, čo by mohli vo svojom okolí vylepšiť, zorganizovať alebo zrekonštruovať, no chýbajú im peniaze. Grantový program O2 Think Big môže byť pre nich riešením.

Aj keď sme server, ktorý sa venuje hlavne novinkám v oblasti mobilných telefónov, radi upozorníme aj na užitočný projekt spoločnosti Telefónica Slovakia.

Grantový program Think Big realizuje O2 v spolupráci s Nadáciou Ekopolis a Nadáciou pre deti Slovenska. Ide už o tretí ročník, ktorého ambíciou je pomôcť mladým ľuďom realizovať zaujímavé nápady a projekty, na ktoré by sami ťažko hľadali peniaze.

Neformálne skupiny mladých vo veku 15 až 24 rokov, prípadne aj mimovládne organizácie, ktoré pracujú s mladými ľuďmi môžu požiadať o grantovú finančnú podporu pre svoj projekt.

Víťazné projekty získajú finančnú pomoc vo výške 500 € pre malé projekty alebo 2 000 € pre veľké projekty. Dostanú aj asistenciu pri realizácii projektu a technické či komunikačné vybavenie.

Súčasťou poroty a zároveň krstnou mamou projektu je herečka Zuzana Fialová. Porota spolu pridelí úspešným projektom celkovo až 75 000 €.

Think Big

Prihlášky projektov je potrebné poslať do 15. marca 2012 prostredníctvom on-line formulára na stránke www.o2thinkbig.sk. Vyhodnotenie a zverejnenie konečných výsledkov výberu projektov bude 16. apríla 2012.

Pozn. redakcie: podobný grantový fond majú aj operátori Telekom a Orange.

Nadačný fond Telekom podporil projekty rozvíjajúce čitateľskú gramotnosť mládeže. Maximálna výška podpory pre jeden projekt bola 4 000 €. Zrealizujú sa hodiny tvorivého písania, debatná liga či súťaž o najlepší blogový príspevok. Trinásť zaujímavých projektov podporených celkovou sumou 40 000 € z Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Intenda pomôže pritiahnuť deti ku knihe a zároveň podporí ich kreativitu a kritické myslenie.

Aj Orange podáva pomocnú ruku. Nadácia Orange realizuje svoje poslanie najmä prostredníctvom grantových programov zameraných na tri kľúčové oblasti: vzdelávanie, sociálna integrácia a regionálny rozvoj. Každoročne vyhlasuje Nadácia Orange niekoľko grantových programov, v ktorých sa o podporu môžu uchádzať organizácie aj jednotlivci v závislosti od charakteru programu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu