Nová Opera Mini Next a Opera Mobile 12

Svetový veľtrh v Barcelone nepriniesol iba technologické novinky, firmy prezentovali aj svoje softvérové produkty. Opera predstavila nové webové prehliadače pre smartfóny, tablety i mobilné telefóny bez operačných systémov.

Oprera Mobile 12 je nová verzia určená pre "múdre" zariadenia s operačným systémom Android od verzie 1.6 a Symbian S60. Prináša novú 3D grafiku, lokalizačné služby, možnosť využiť mobilný fotoaparát aj v prehliadači a podporu architektúry HTML5 a WebGL. Používateľ si môže pridať aj neobmedzené množstvo záložiek na panel rýchleho spustenia.

Opera MiniLink na stiahnutie: opera.mini.com/mobile

Opera Mini Next pre telefóny a tablety má rad nových funkcií. Nová úvodná stránka prepojí telefón so sociálnymi sieťami, aktualizácie vašich priateľov tak máte priamo na domácej stránke. Takisto si môžete jediným kliknutím pridať neobmedzené množstvo záložiek obľúbených internetových stránok. Prehliadanie webu je teraz plynulejšie aj vďaka hardvérovej akcelerácii.

Opera na svojej stránke upozorňuje, že ide zatiaľ o testovaciu beta verziu, môže preto obsahovať chyby a správať sa nestabilne.

Link na stiahnutie: opera.mini.com/next

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: opera.mini.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu