Eset Mobile Security aj pre Android

Na MWC 2012 v Barcelone sa zúčastnil aj výrobca bezpečnostného softvéru firma ESET. Vo svojom stánku prezentovala nový produkt pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android Eset Mobile Security, ktorý je možné používať aj na tabletoch.

Na základe zistení výskumného projektu Online Security Brand Tracker, zadaného spoločnosťou ESET a realizovaného firmou InSites Consulting v období október - november 2011, sa 36 % používateľov mobilných zariadení po celom svete pripája k internetu prostredníctvom smartfónu, 19 % cez obyčajný mobilný telefón a 10 % vďaka tabletu.

Na tieto prenosné zariadenia ukladajú nielen citlivé osobné dáta, ale aj dôverné firemné informácie. Podľa výskumu zažilo 16 % používateľov zapojených do prieskumu stratu osobných dát kvôli bezpečnostnému incidentu, ktorému čelili.

Eset Mobile Security spája efektívnu skenovaciu technológiu programu NOD32 Antivirus s pokročilým antispamovým riešením a funkciami proti krádeži dát, čo poskytuje používateľom ochranu v reálnom čase na akomkoľvek mieste.

Eset Mobile SecurityEset Mobile Security pre Android ponúka:

- ochranau pred hrozbami: varuje pred akoukoľvek podozrivou aktivitou, ktorá smeruje proti mobilnému telefónu. Všetky aplikácie, súbory, priečinky a SD pamäťové karty sú nepretržite kontrolované na výskyt nových hrozieb.

- SMS / MMS antispam: požívateľ môže určiť dôveryhodné kontakty cez zoznam blokovaných alebo povolených telefónnych čísel. Môže tiež jednoducho zablokovať správy z neznámych čísel.

- blokovanie hovorov: blokuje neželané hovory v oboch smeroch, prichádzajúce i odchádzajúce. Rodičom tento prvok poskytuje kontrolu nad účtami za mobilné telefóny svojich detí.

- bezpečnostný audit s integrovaným Správcom úloh: sleduje funkcie zariadenia ako napríklad stav batérie, voľné miesto internej pamäte, spustené procesy, Bluetooth a viditeľnosť smartfónu pre iné zariadenia.

- nové používateľské rozhranie: na mieru vytvorená grafika a layout pre operačný systém Android.

- ochranu pri krádeži: pri strate alebo krádeži prístroja zabezpečujú viaceré bezpečnostné úrovne používateľovi kontrolu nad údajmi, ktoré má uložené v telefóne.

- GPS lokalizáciu: majiteľ dokáže zaslaním špeciálnej SMS na ukradnutý alebo stratený telefón získať GPS dáta miesta, kde sa prístroj nachádza.

- vzdialené blokovanie: na diaľku zablokuje neoprávnený prístup k dátam, ktoré sú uložené v telefóne.

- vzdialené vymazanie dát: zaslaním špeciálnej SMS vymaže z telefónu všetky dáta.

- ochranu pred odinštaláciou: zabezpečí smartfón pred neoprávnenou odinštaláciou Eset Mobile Security.

- dôveryhodný priateľ: kontakt alebo telefónne číslo, na ktoré prístroj odošle varovnú SMS v prípade, že sa do telefónu niekto pokúša umiestniť neznámu SIM kartu. Dôveryhodný priateľ dokáže tiež zresetovať používateľovo zabudnuté heslo.

Podrobný cenník softvéru nájdete na stránke firmy Eset. Cena za jednu ročnú licenciu je 14,95 €.

Link na stiahnutie skúšobnej verzie: eset.com Eset QR kod

Eset ponúka ochranu pre tri operačné systémy - Symbian, Windows Mobile a Android 2.2 a vyšší.

Minimálne systémové požiadavky pre Android:

- dotyková obrazovka s rozlíšením minimálne 320 x 480 b.

- procesor od 600 MHz

- RAM minimálne 128 MB

- interná pamäť aspoň 5 MB

- SD karta a internetové pripojenie pre aktualizácie

Podpora Android Honeycomb je v experimentálnom štádiu. Ochrana pred odinštalovaním

je k dispozícii vo verzii 2.2 a novšej.

Zdroj: eset.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu