Emporia Connect

Mobil véčkovej konštrukcie nielen pre seniorov s 2,8'' QVGA displejom, 3 Mpix fotoaparátom, SOS tlačidlom s GPS, LED svietidlom a pamäťovými kartami.

Základné parametre:

konštrukcia: otváracia

OS: vlastný

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS

rozmery: ??? x ??? x ??? mm,

dĺžka otvoreného prístroja: ??? mm

hmotnosť: ??? gramov

hlavný displej: TFT, ??? farieb, 240 x 320 b., uhlopriečka 2,8'' (71 mm)

fotoaparát: fotoaparát 3 Mpix, tlačidlo spúšte,

predná kamera: nie

pamäť: pamäť ??? ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS,

lokálny prenos dát: Bluetooth,

hudba: hudba MP3 prehrávač, pravdepodobne rádio FM rádio

ostatné: gps GPS, Java, pripomienky, SMS, MMS, hry,

batéria: Li-Ion batéria ??? mAh

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: neuvedená / Q3 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, HSPA, Wi-Fi, 3,5 mm jack, minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, microUSB, HDMI, e-mail,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Jedným zo zaujímavých zariadení, ktoré v Barcelone Emporia prezentovala, bolo véčko s podporou 3G sietí a technológiou GPS. Ide o prvý mobil Emporia s funkciami, ktoré v seniorských telefónoch tak často nenájdeme. Škoda, že nebol na výstave dostupný "živý" kus, ale iba maketa. Emporia Connect je telefón s funkciami určenými opäť skôr starším ľuďom. Nechýba známe SOS tlačidlo na zadnej strane, navyše s lokalizáciou pomocou GPS. Pomocou neho sa na uložené čísla odošlú potrebné informácie, napríklad o lokalite, v ktorej sa používateľ prístroja aktuálne nachádza. Mobilný telefón s telom zhotoveným z plastu a kovu má dva farebné displeje. Vonkajší zobrazuje čas, úroveň signálu a batérie či zmeškané udalosti. Vnútorný s 2,8'' uhlopriečkou má rozlíšenie 240 x 320 bodov. Véčko ponúka veľké tlačidlá alfanumerickej klávesnice so skratkami pre tri rýchle voľby. Na fotografovanie poslúži trojmegapixelový fotoaparát bez automatického zaostrovania. LED dióda slúži len ako svietidlo ovládané tlačidlom v pravej bočnej stene. Tam nájdeme aj spúšť fotoaparátu. Na opačnej strane sa nachádzajú tlačidlá ovládania hlasitosti. Medzi špecifikáciami sa, prekvapivo, nachádza podpora rýchlej dátovej siete 3G, MMS správ, slot na pamäťové karty a už spomínané GPS. Súčasťou je aj, podľa slov spoločnosti, ľahko ovládateľný navigačný systém, ktorý pomôže v orientácii na neznámom mieste. Bola pridaná aj funkcia pripomienok. V telefóne sa nachádzajú tri predinštalované hry zamerané nielen na zábavu, ale aj na podporu trénovania pamäte.

Emporia MWC

Emporia Connect by mala byť dostupná až v treťom štvrťroku 2012. Cena bude zverejnená v čase uvedenia na trh.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu